Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 00:56




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AVHCD POMOCY!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 8 czerwca 2010, 23:17
Posty: 5
Post AVHCD POMOCY!!
Nagralem za pomoca nx5e material i zlozylem w ediusie 5.5. Teraz chce w encore zrobic menu - ale... No wlasnie jaki preset wybrac do wyksporttowania pliku zeby moj materail fx 24mbs 1920.1080 nie stracil jakosci?


środa, 14 lipca 2010, 19:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 29 sierpnia 2005, 11:38
Posty: 207
Post Re: AVHCD POMOCY!!
ja próbowałem różnymi ale najlepiej jak zrobisz to WIZARDEM z procodera :)

_________________
"Kameruję" kamerami, "aparatuję" aparatami i "komputeruję" komputerem... :)


środa, 14 lipca 2010, 20:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: AVHCD POMOCY!!
Artemor napisał(a):
Nagralem za pomoca nx5e material i zlozylem w ediusie 5.5. Teraz chce w encore zrobic menu - ale... No wlasnie jaki preset wybrac do wyksporttowania pliku zeby moj materail fx 24mbs 1920.1080 nie stracil jakosci?

Przejrzyj swoje posty na tym forum, a zobaczysz że już o tym pisano, nawet sam brałeś udział w b.podobnym wątku. :)


środa, 14 lipca 2010, 21:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2009, 23:15
Posty: 43
Post Re: AVHCD POMOCY!!
Artemor napisał(a):
Nagralem za pomoca nx5e material i zlozylem w ediusie 5.5. Teraz chce w encore zrobic menu - ale... No wlasnie jaki preset wybrac do wyksporttowania pliku zeby moj materail fx 24mbs 1920.1080 nie stracil jakosci?

Przyłączę się do wątku.
W edku 5.5 do eksporu wybieram preset H.264/AVC i następnie Blu ray Exporter plugin.Plik wynikowy jest z rozszerzeniem m2ts, potem import do Encore cs4, authoring blu ray i niby wszystko ładnie poszło, tylko jest jeden problem, dlaczego Encore ponownie transkoduje mój plik wyeksportowany z Ediusa?Przy robieniu dvd była dostępna opcja dont'transcode czy jakos tak, a przy blu rayu nie moge tego znaleźć.Docelowo chcialem wypalić płytę avchd blu ray, tylko jak uniknąć ponownego kodowania.W edku pliki źródłowe były z ax2000.


piątek, 16 lipca 2010, 11:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVHCD POMOCY!!
trzeba zakodowac material zgodny z profilem encorea, wiekszy bitrate niz uznal adobe i juz bedzie transkodowac, osobiscie tym co pracuja w edku polecam export do jednego pliku canopus hq i wrzucenie jego do encorea i dopiero transkodowanie materialu, szybciej i bez pozniejszych klopotow


piątek, 16 lipca 2010, 12:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 9 lutego 2009, 23:15
Posty: 43
Post Re: AVHCD POMOCY!!
Degenerado napisał(a):
trzeba zakodowac material zgodny z profilem encorea, wiekszy bitrate niz uznal adobe i juz bedzie transkodowac, osobiscie tym co pracuja w edku polecam export do jednego pliku canopus hq i wrzucenie jego do encorea i dopiero transkodowanie materialu, szybciej i bez pozniejszych klopotow

Ok, dzięki spróbuję zrobić tak jak piszesz, moze będzie szybciej.


piątek, 16 lipca 2010, 15:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 lutego 2006, 21:33
Posty: 432
Lokalizacja: Polska
Post Re: AVHCD POMOCY!!
mk-studio7 napisał(a):
Artemor napisał(a):
Nagralem za pomoca nx5e material i zlozylem w ediusie 5.5. Teraz chce w encore zrobic menu - ale... No wlasnie jaki preset wybrac do wyksporttowania pliku zeby moj materail fx 24mbs 1920.1080 nie stracil jakosci?

Przyłączę się do wątku.
W edku 5.5 do eksporu wybieram preset H.264/AVC i następnie Blu ray Exporter plugin.Plik wynikowy jest z rozszerzeniem m2ts, potem import do Encore cs4, authoring blu ray i niby wszystko ładnie poszło, tylko jest jeden problem, dlaczego Encore ponownie transkoduje mój plik wyeksportowany z Ediusa?Przy robieniu dvd była dostępna opcja dont'transcode czy jakos tak, a przy blu rayu nie moge tego znaleźć.Docelowo chcialem wypalić płytę avchd blu ray, tylko jak uniknąć ponownego kodowania.W edku pliki źródłowe były z ax2000.


Dziwny ten Encore CS4, bo np. w wersji CS5 sytuacja jest o niebo lepsza, pliki zapisane w ten sposób co piszesz przez edka, ładnie się wczytują do Encora i nie są przeliczane drugi raz.Nawet surowe pliki z NX5E nie są ponownie przeliczane przez najnowszego Encora CS5. Ot, taka ciekawostka.


piątek, 16 lipca 2010, 17:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL