Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 12:55




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Wolna kompresja 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2010, 14:19
Posty: 23
Post Wolna kompresja
Witam!
Mam pewien problem. Chce skompresować 13 minut filmu Adobe Premiere CS4 używając ustawień h.264 i rozdzielczości 720p HD. Czas kompresji to ponad ok. 13 godzin. Sprzęt mam chyba dobry, co prawda jest to laptop:/:

Amd Athlon x2 2,15Gh/z
4 GB RAM DDR2
Nvidia 512mb


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 20:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Wolna kompresja
no jaki dobry sprzet to taki czas renderowania, wlasciwie to sam sobie odpowiedziales


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 21:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Wolna kompresja
jeśli cie to ucieszy to mam taki projekt który w Hd 168 godzin 3 minuty(dual core 5600 8giga RAM)

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 22:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 4 sierpnia 2010, 14:19
Posty: 23
Post Re: Wolna kompresja
czyli to norma jest?


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 22:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Wolna kompresja
h.264 to skomplikowany kodek i potrzeba mu sporej mocy obliczeniowej- włącz kompa i idź spac

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 22:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Wolna kompresja
u mnie 8 rdzeni (nie watkow) 2.7 ghz kazdy liczy godzine materialu do h264 br najlepszy jakosciowo profil z premierea w godzine i dwadziescia minut

w sumie 21 ghz zaprzegniete zeby miec i tak nie najlepszy czas to nie dziw sie ze u ciebie 4 z mobilnego proca tak rzezbia


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 23:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Wolna kompresja
jutro zabuduje gtx-a 460 za 780 zeta- moze cos sie poprawi

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


poniedziałek, 23 sierpnia 2010, 23:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Wolna kompresja
to napisz jakis stosunek liczenia materialu z poziomu premierea cs5 bo on kozysta przy exporcie z gpu, ja robilem na cs4


wtorek, 24 sierpnia 2010, 00:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL