Teraz jest środa, 23 października 2019, 00:09




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 edius- sony dvd architect- przeplot 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 26 stycznia 2010, 14:48
Posty: 5
Post edius- sony dvd architect- przeplot
Witam. Mam taki oto problem. Przechwytuje material z fx1000 do avi ediusem. Eksportuje kodekiem MPEG generic bitrate 8000. Bottom field first- nie zmieniam tego. Robie authoring w architekcie. I teraz tak. Odtworzylem na jednym starym tv- przeplot widac jak cholera. Na innym starym obraz elegancki, na nieco nowszym tez. Na LCD sony bravia jest ok chociaz gdy dobrze sie przyjrzec to tak jakby troche widac ten przeplot. Gdy odtwarzam na komputerze to w nowym media playerze obraz straszny a w mplayer classic elegancki. Juz na temat przeplotu przeczytalem mnostwo no i nie moge pojac dlaczego on sie pojawia po wypaleniu dvd na jednym tv a na innym nie. Przeciez wszystko robie prawidlowo ( tak mysle ). Aha nawet wypalilem dwie plyty dvd- jedna top field first, druga bottom i to nic nie zmienilo. Na tv gdzie byl przeplot dalej go widac. Moze jakies bledne ustawienia w sony architekcie. Prosze o pomoc sprawa pilna.


czwartek, 30 września 2010, 17:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 lutego 2010, 16:30
Posty: 371
Post Re: edius- sony dvd architect- przeplot
Nie wiem jaka masz jednostke do pracy ale ja przechwytuje material z fx 1000 sony vegasem do zwyklego mpeg ts (czyli nic z nim nie robie) i z tego skladam a nastepnie renderuje do mpeg 2 jak na plytke i gotowy material wstawiam do architekta.Sprobuj zrobic 10sek probe a bitrate przy rendreingu w vegasie lub w ediusie ustaw 8-5 zmienny.Powinno byc poprawnie.Ewentualnie zobacz na YT jakis tutorial do eksortu na plyte.

_________________
intel q9550,RAM 2x2GB DDR2,windows xp home edition,grafika Gforce 9500 GT 1GB DDR2.


czwartek, 30 września 2010, 18:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Re: edius- sony dvd architect- przeplot
Mogę się mylić, ale co do odtwarzania na komputerze: WMP nie potrafi usuwać przeplotu i taki obraz z przeplotem puszcza (a monitory komputerowe normalnie chodzą progresywnie, więc przeplot widać), natomiast Media Player Classic przeplot potrafi w locie usunąć i dlatego w jego przypadku obraz jest w porządku.


sobota, 2 października 2010, 19:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL