Teraz jest wtorek, 10 grudnia 2019, 17:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Renderowanie AVCHD 24Mbit/s 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 września 2010, 09:08
Posty: 3
Post Renderowanie AVCHD 24Mbit/s
Witam.
Szukam oprogramowania które umożliwia renderowanie AVCHD z bitrate 24Mbit/s. Póki co nie udało mi się znaleźć takiego softu. Większość umożliwia jedynie kodowanie z bitrate 16Mbit/s.


sobota, 2 października 2010, 10:39
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Re: Renderowanie AVCHD 24Mbit/s
A o jakie oprogramowanie chodzi? O sam konwerter czy o program do montażu? Jeśli o ten drugi to Adobe Premiere Pro CS4/CS5 jak najbardziej potrafi dać wyjściowy plik w H.264 z bitrate 24 Mb/s a nawet większym (do 48 Mb/s jeśli mnie pamięć nie myli).


sobota, 2 października 2010, 19:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 września 2010, 09:08
Posty: 3
Post Re: Renderowanie AVCHD 24Mbit/s
Dokładnie chodzi o program do montażu, np. Vegas ma tylko 16Mbit/s w AVCHD, Magix ma 20Mbit/s, nie testowałem Pinnacle i Cyberlink, ale nie sądze aby miały więcej niż 17Mbit/s.


sobota, 2 października 2010, 20:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 1 lipca 2010, 20:09
Posty: 74
Post Re: Renderowanie AVCHD 24Mbit/s
A więc wyjaśniło się chyba? Jak już wcześniej napisałem Premiere Pro na pewno pozwala na renderowanie filmów AVCHD z bitrate 24 Mb/s (sam takie filmy w nim renderowałem).

Mnie również nie wydaje się, aby Cyberlink dawał możliwość renderingu 24 Mb/s, choć w jego kategorii programów taką możliwość może mieć Adobe Premiere Elements 9 - uproszczona i okrojona, a przede wszystkim tańsza wersja Premiere Pro. Na ale do końca nie jestem pewien, bo nie testowałem.


sobota, 2 października 2010, 23:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 14 września 2010, 09:08
Posty: 3
Post Re: Renderowanie AVCHD 24Mbit/s
Przetestowałem Premiere CS4, rzeczywiście jest możliwość kodowania AVC z bitrate 24Mbit/s, lecz obsługa programu wg mnie to porażka, szkoda czasu nawet na uczenie się. Nie ma innego prostszego programu?


niedziela, 3 października 2010, 10:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL