Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 00:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2
Witam
Temat ten rozpoczynam po prośbie mojego kolegi.

Ostatnio coś stało się z plikami emisyjnymi adobe premiere cs3...
Pliki po konwersji do quicktima działają ale tylko na jego komputerze,
z braku czasu postanowił przeliczyć do MPEG2 i efekt jest ten sam - pliki odtwarza tylko jego komputer

Do kompa zapięta jest Matrox RTX2,
pytałem czy coś ostatnio instalował - nie
od ponad roku komp nie jest podłanczany do netu ani updatowany - z zasadą jak działa to nie ruszać.
Jedyne co mu przychodzi do głowy to restart kompa w czasie renderowania z powodu braku prądu, wydaje się że od tego czasu coś jest nie tak.

Załączam małą próbkę pliku w formacie mov quicktime tutaj
sytuacja jest nieco napięta bo jest właśnie na wyjeździe w Ugandzie i reinstalacja nie wchodzi w grę.

Pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


Ostatnio edytowano sobota, 9 października 2010, 19:14 przez jambo, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 9 października 2010, 12:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: pliki emisyjne z A Premiere CS3 nie są rozpoznawane
ten .mov jest chyba uwalony (bo nawet referencją nie jest)

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 9 października 2010, 13:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: pliki emisyjne z A Premiere CS3 nie są rozpoznawane
Też to sprawdzłem
(infomedia i videoinspector)
widzą tylko objętość ale jakim cudem u niego to działa...
jakiś pomysł co do przyczyny?

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


sobota, 9 października 2010, 13:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: pliki emisyjne z A Premiere CS3 nie są rozpoznawane
to moze jednak jest to "reference movie" ale u mnie nic tego nie rozpoznaje

czy ten matrox jest wyposażony w jakiś wlasny kodek?

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


sobota, 9 października 2010, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: pliki emisyjne z A Premiere CS3 nie są rozpoznawane
Tak,
Matrox ma własny kodek, próbował liczyć za pomocą matroxa i encodera w cs3 efekt ten sam.
Pozatym wcześniej działało i coś padło.

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


sobota, 9 października 2010, 13:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: pliki emisyjne z A Premiere CS3 nie są rozpoznawane
Czy właściciel karty matrox mógłby sprawdzić ten plik i sprawdzić czy się odtwarza poprawnie...
Pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


sobota, 9 października 2010, 19:13
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2
Eee tam dupa kontener MOV wogole nie jes supportowany przez
Matroxa wiec ktos przesadzil z wydziwianiem przy eksporcie.
A wprost piszac nic nie dziala w RT.X2 i CS3 na tym pliku.
Wogole to jest jakis wkret bo np VLC player nie pokazuje
wlasciwosci kodeka i raczej to przyklad jak nie powinno sie
zabierac do roboty jak sie nie wie nic o formatach RT.X2.


sobota, 9 października 2010, 22:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2
masz racje nie wiem nic o formatach RTX2- (bo nie mam),
ale wygląda na to że to nie jest jednak związane z matroxem, o czym poprostu pomyślałem zapierwszym razem.Kolega z forum Waldek69 sprawdził ten plik u siebie (ma podobną konfigurację i jemu też nie działa)
więc wykluczam tu błąd spowodowany kartą matrox
a co do mov to tak samo jest też mpeg2
Prawdopodobnie coś się uwaliło w premiere.

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


niedziela, 10 października 2010, 13:39
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 19 sierpnia 2008, 23:38
Posty: 159
Post Re: pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2
jambo napisał(a):
... a co do mov to tak samo jest też mpeg2


Napisalem przecie ze kontener mov a nie kodek
bo tego wlasnie niczym nie mozna odczytac
czy "wydlubac" z podlinkowanego (uszkodzonego) pliku.
Tak z ciekawosci co to są pliki emisyjne w tym przypadku ?
Co autor mial na mysli ? :mrgreen:


niedziela, 10 października 2010, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: pliki emisyjne z AP CS3 nie są rozpoznawane Matrox RTX2
eee czepiasz się szczegółów 8)

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


niedziela, 10 października 2010, 23:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL