Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 05:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 multiclip - dwie różne kompresje 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 9 lipca 2010, 10:27
Posty: 4
Post multiclip - dwie różne kompresje
Ostatnio często kręce na dwie kamery, handycam na statywie i Sony Z7 w ręku. Aby to zmontować w multiclipie zrzucałem poprzez Log&transfer z handycama i Log&Captur z Z7 z taśmy. Korzystam z Final Cut pro 6. Teraz dostałem karte CF Sandisc Extreme i pojawił się problem. Do tej pory z obydwu żródeł zrzucałem do Apple pro res 422, a teraz się okazało, że z kart CF moge zrzucać tylko z użyciem kodeka HDV. Oczywiście nie da się zrobić multiclipu (dwa różne kodeki--- hdv dla kart CF----Apple pro res dla handycama).

Pytanie brzmi:
Czy mogę zmienić sposób kodowania materiału który zrzucam poprzez Log&Transfer?


piątek, 17 grudnia 2010, 12:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: multiclip - dwie różne kompresje
Obrazek
zobacz czy tu nie ma opcji do konwersji hdv

a jak nie ma to samym fajnalem przy uzyciu Media Manager przkonwertujesz sobie ten klip

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 17 grudnia 2010, 14:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 25 kwietnia 2007, 13:36
Posty: 207
Lokalizacja: Częstochowa
Post Re: multiclip - dwie różne kompresje
No właśnie, nie przy każdym rodzaju plików jest opcja transkodowania w locie do prores. Może to pomoże: http://pro.sony.com/bbsccms/ext/hdv/z7u ... tware.html

Nie wiem, bo nie mam tej kamerki. Awaryjnie pozostaje wrzucenie plików do mpegstreamclipa (jabłko+b) i przeliczenie na prores.


piątek, 17 grudnia 2010, 14:07
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 9 lipca 2010, 10:27
Posty: 4
Post Re: multiclip - dwie różne kompresje
Dzięki, media manager działa:D

Ale mimo wszystko zastanawiam się dlaczego w Log&transfer mam wybrany apple ProRes a po ściągnięciu i tak jest HDV:/


Załączniki:
Picture 1.png
Picture 1.png [ 352.69 | Przeglądane 113 razy ]
piątek, 17 grudnia 2010, 14:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 kwietnia 2007, 23:33
Posty: 1690
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: multiclip - dwie różne kompresje
tego to i ja nie wiem :(

_________________
Retail OSX 10.6.5
Intel Core 2 Duo E8400 3.0Ghz
GA-EP35-DS3
4GB RAM 800Mhz
GF8600GT 256 MB VRAM


piątek, 17 grudnia 2010, 15:06
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL