Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 02:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 AVCHD to... inny 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 31 lipca 2010, 11:21
Posty: 8
Post AVCHD to... inny
Witam. MAm problem, mam 100Gb plików avchd i chce to połączyć w kilka części. Próbowałem darmowym Freemake Video Converter na różnych ustawieniach, ale filmy przycinały się przy ruchu.
Aktualnie mam Xilisoft HD video converter i ustawiłem wsystko tak, że jakość jest jak dla mnie niezła... tylko nie mam pojęcia jak te pliki połączyć... pomorze ktoś?


sobota, 15 października 2011, 10:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: AVCHD to... inny
Może niezbyt "kulturnie" ale oto rozwiązanie - klik


sobota, 15 października 2011, 11:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 31 lipca 2010, 11:21
Posty: 8
Post Re: AVCHD to... inny
Wszystko było by ok, ale tam można dodać do 256 plików, a ja mam ich 3500... i baaardzo długo mi to zajmie
Nie ma innej możliwośći?
Chcę to skonwertować, żeby mniej zajmowało... a potem dopiero zmontować. BO jak wczytuje avchd do adobe premiere to się ścina/wyskakuje błąd


sobota, 15 października 2011, 15:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: AVCHD to... inny
Dziwne masz podejście do tematu :? Wolisz mieć 3500 plików niż 14-15 ? Tamten program nic nie przelicza. Jak słabo chodzi Ci AVCHD to powodzenia przy konwersji na bardziej strawny format przy takiej ilości plków.


sobota, 15 października 2011, 19:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 15 czerwca 2012, 11:15
Posty: 4
Post Re: AVCHD to... inny
multiAVCHD 4.1 sam uzywam i jest świetny


piątek, 15 czerwca 2012, 14:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: AVCHD to... inny
Może zainteresuj się pojęciem poxy mode. Tu Pan Ryszard Tej bardzo przystępnie to wytłumaczył, niestety nie w Premiere...

_________________
Obrazek


piątek, 15 czerwca 2012, 14:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: AVCHD to... inny
Robertnik , jak zwykle cenna rada.... Tylko nie w tym temacie


Michal napisz jaki masz konfig i jakie wersje softu


piątek, 15 czerwca 2012, 16:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: AVCHD to... inny
A jeden. dziesięć czy sto możesz wczytać do Premiery?
Kiedyś importowałem jakąś masę fotek do Premiere i z tego co pamiętam było ograniczenie liczby elementów na jeden bin.
A tak może na wszelki wypadek napisz co to za błąd wyskakuje.

ps.
zaimportowałem 4700 gifów do Premiere CS5.5, wchodzą bez problemu


piątek, 15 czerwca 2012, 16:26
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: AVCHD to... inny
powinieneś użyć któregoś z programów które bezstratnie połączą twoje klipy-poczytaj o smart rendering

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 15 czerwca 2012, 19:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL