Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 12:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Vista 64 - kodowanie do wmv... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Vista 64 - kodowanie do wmv...
...nie działa.
Komunikat ProCoder'a : Windows Media: no video codecs installed.
Komunikat Windows Media Encoder'a - Wymagany koder-dekoder nie jest zainstalowany na tym komputerze (0xC00D0BC2)

Praktycznie żaden program nie jest w stanie zakodować pliku w wmv z Premierą włącznie ( w sensie z Encoderem).

Przekopałem sieć ...żadne zabiegi nie pomagają.

Vista ma wszystkie uaktualnienia. Zainstalowałem tez różne pakiety kodeków...bez rezultatu.


Ostatnio edytowano poniedziałek, 12 grudnia 2011, 11:09 przez Gość, łącznie edytowano 1 raz

sobota, 10 grudnia 2011, 02:06
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
No a zobacz najprostsze: komputer / C: / właściwości / narzędzia / sprawdź / i napraw...
Zobacz czy masz:
WMVCORE.DLL
WMVENCOD.DLL
...
w windows / system 32
Obrazek

ewentualnie:
http://www.search-dll.com/dll-files/download/wmvdecod.dll.html

_________________
最诚挚的问候


sobota, 10 grudnia 2011, 11:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
Naprawianie zrobiłem ale bez skutku.
Oba pliki mam :?


niedziela, 11 grudnia 2011, 16:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2032
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
Wykonaj w konsoli poleceń:
REGSVR32 C:\Windows\System32\WMVCORE.DLL
REGSVR32 C:\Windows\System32\WMVENCOD.DLL


niedziela, 11 grudnia 2011, 17:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
Wykonałem...bez zmian.


poniedziałek, 12 grudnia 2011, 11:08
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
maciekk napisał(a):
Wykonałem...bez zmian.

Wykonałeś te czynności ze wszystkimi DLL. WMVcośtam?
Sprawdź czy działa Windows Movie Maker. Jeżeli tak, to kodeki już masz w porządku, ale widocznie Premiere trzeba przeinstalować, żeby je "zobaczył".

PS
maciekk napisał(a):
=Zainstalowałem tez różne pakiety kodeków...bez rezultatu.
mogły uszkodzić / nadpisać te DLL. Wymień je wszystkie.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 12 grudnia 2011, 21:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Vista 64 - kodowanie do wmv...
Żaden program nie jest w stanie zakodować pliku w wmv. To nie kwestia Premiery.
Procoder tez nie daje rady...pisałem o tym na począktu.
Instalowałem różnego rodzaju programiki i żaden nie działa.

Dodam że wszystkie inne formaty - bez problemu. :mrgreen:

Wykonałem te czynności ze wszystkimi DLL. WMVcośtam! :?
Bez zmian.


poniedziałek, 12 grudnia 2011, 21:44
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL