Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 07:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 DivX 5.1 już jest! 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post DivX 5.1 już jest!
Co szanowni forumowicze myślą o nowym Divx 5.1 pro(gain) - oczywiście od razu wywalamy co trzeba:)
Producent chwali się, jest szybszy( za http://www.divx.com i pl). Dziś go potestuję i podzielę się uwagami!


środa, 3 września 2003, 13:05
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 kwietnia 2002, 11:32
Posty: 104
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: DivX 5.1 już jest!
grez napisał(a):
Co szanowni forumowicze myślą o nowym Divx 5.1 pro(gain) - oczywiście od razu wywalamy co trzeba:)
Producent chwali się, jest szybszy( za http://www.divx.com i pl). Dziś go potestuję i podzielę się uwagami!


testuj testuj. Bo to co koledze dałem dotyczyło wersji 5.02. Raczej nie powinno być problemów, ale nigdy nic nie wiadomo...

Czekam na wyniki, zwłaszcza odnośnie jakości obrazu i szybkości kodowania (w porównaniu do wcześniejszych wersji)


środa, 3 września 2003, 13:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 sierpnia 2003, 23:04
Posty: 2
Post 
Wlasnie zakodowalem ok 7 minut materialu z DV. Przy bitrate 4000 kbit/s jakosc imponujaca. Na moim materiale (kreconym co prawda w nocy) sa minimalne roznice w jakosci w stosunku do DV.
Cos nie tak jest z czaem kodowania :!: . Kodowalem dwubrzebiegowo. Kazdy przebieg to ok 30 min (6-8 kl/s) co przy athlonie 2000+ to kompletna bida.
Divx 5 0 5 kodowal ok 30 kl/s.


środa, 3 września 2003, 21:35
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post dziwny problem z divx
Zrobiłem dwu przebiegową kompresję w 505 i 51 i plik otiwera się tylko z divx player, inne odtwarzacze leżą i kwiczą, czy ktoś z Was miał podobny problem??
PS. już znalazłem błąd i jest ok! ;))


czwartek, 4 września 2003, 11:29
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post 
tomcio8877 napisał(a):
Cos nie tak jest z czaem kodowania :!: . Kodowalem dwubrzebiegowo. Kazdy przebieg to ok 30 min (6-8 kl/s) co przy athlonie 2000+ to kompletna bida.
Divx 5 0 5 kodowal ok 30 kl/s.


Ja również miałem spowolnienie kodowania ok. 5 razy wolniej ;(( Przekodowałem kawałek sposobem 1pass i rzeczywiscie jest całkiem całkiem... choć muszę jeszcze dokładnie porówniać 51 z 505


piątek, 5 września 2003, 15:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Kodek divx 5.1
Wypróbowałem divx 5.1, jednoprzebiegowo. Konwertuje przeszło 2x dłużej niż 5.05. Efekt jakościowy wcale nie lepszy (na oko, bez żadnych narzędzi). Stanowczo odradzam. Kompletna chała. :cry:


środa, 10 września 2003, 20:43
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot], Google [Bot] i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL