Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 09:06




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
panie Darek-zciągnij triala power directora lub mpegvizard-te 2 programy mają smart rendering.następnie zaimportuj jakiś klip mpeg2.skróć klip na 20 sekund.Na Połowie zrób ciecia na 2 sekundy i daj filtr korekcja koloru ale nic nie ustawiaj. następnie zrób eksport przy wykorzystaniu opcji smart.Po paru sekundach będziesz miał klip wynikowy.Jeśli ten klip znowu zaimportujesz i powtórzysz operacje po jakimś czasie przekonasz się co to smart rendering.miejsca gdzie nie było ingerencji będą takie same(nawet kiedy wszystko powtórzysz 100 razy a miejsce gdzie był stosowany filtr będzie coraz mniej wyraźne(edius tego nie potrafi i premiere też)
Ku mojej wielkiej radości power director ma opcje smart na klipach avchd.eksport godzinnego klipu drwa na moim kiepskim kompie niespełna 5 minut(klipy tylko przycinam)
reasumując-smart rendering tam gdzie nic niezmieniany po prostu przepisuje dane z pliku na następny plik.

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 22 marca 2012, 21:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
Smart ass po prostu z tego directora.
Kumak z toba nie da sie polemizowac bo ty nie rozumiesz zasad montazu tylko ustalasz wlasne, ktorych nikt normalnie nie zastosuje. Nawet stosujac twoj sposob exportowalbym calosc do bezstratnego formatu a potem import do procodera, ty robisz mpeg2 ... Plakac sie chce


czwartek, 22 marca 2012, 22:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
Kumak sam sobie strzelasz w kolano.
Skąd program ma wiedzieć przy imporcie pliku już przerobionego (jak to niedosłownie napisałeś) w których to momentach ja zastosowałem w tym klipie efekty, a w których ich nie dodawałem, aby właśnie w tych tylko momentach pogarszała się jakość klipu?
Odpowiem Ci:
Jakość pogarsza się na całości, ale na efekcie Ty widzisz to bardziej, bo coś masz skopane z ustawieniami projektu i efekty rozwalają Ci graficznie ostrość, więc wydaje Ci się, że to tylko w tych momentach jest gorzej.
Plik mpeg importowany do programu ponownie, w którym wcześniej dokonywane były efekty nie ma zapisane w sobie, że "o tu jest coś dodane", jest to ciągłość informacji jako jeden klip i nie będzie się pogarszała jakość tylko w tych magicznych miejscach.

_________________
Film jest jak seks: gdy nie ma uczucia, nawet technika nie pomoże
Pytania na pw. - tylko osobiste nie związane z forum!


czwartek, 22 marca 2012, 22:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
nie ma potrzeby płakać.. faktycznie z początku eksportowaliśmy materiał do AVI Z kodekiem LAGARITH.Po jakimś czasie zrezygnowaliśmy z tej metody ponieważ różnicy na 40 calowym tv były niewielkie a czas kodowania znaczny.
Sprawdź jak pracują te programy o których pisałem i sam wyciągnij wnioski.
Jeśli kolega z kamerki ma mpeg2 to nie ma sensu zmieniać formatu.w mpeg2 da się montować czego dowodem jest dawna CASABLANKA.Oni byli jednymi z pierwszych

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


czwartek, 22 marca 2012, 22:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
darku... sprawdź sam... po imporcie nowego klipu w tym samym miejscu robisz te same operacje. zrób to samo 10 razy i sam się przekonasz-pogorszy się tylko miejsce gdzie były zmiany-na obrazku czerwone pole-przeczytaj tablicę na górnej lewej stronie
nie będę tłumaczył co to streem copy i reencode bo to na pewno wiesz


Załączniki:
Snapshot_3.jpeg
Snapshot_3.jpeg [ 76 | Przeglądane 153 razy ]

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy
czwartek, 22 marca 2012, 22:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2032
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
kumak napisał(a):
w mpeg2 da się montować czego dowodem jest dawna CASABLANKA.Oni byli jednymi z pierwszych

Nie MPEG2 tylko MJPEG, więc kompletne pudło.


piątek, 23 marca 2012, 02:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
pinto-Casablanka 2 miała kompresję mpeg2-sprawdź w necie http://casablanca.esh.pl/html/artyk/show.php?id=57&subcat=6
i na innych forach-przecież nie ja jeden stosuję mpeg vizard o power director- na ich stronach wszystko wytłumaczone

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 23 marca 2012, 08:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
Moze nie ty jeden uzywasz ale ty jeden chrznisz ciagle jakies smutki o tych programach. Ktos sie pyta o vegasa czy premierea a ty podajsz kolejne narzedzia ktore trzeba dokupic zeby pracowac wg twojego sposobu , ktory jest do potluczenia o kant tylka razem z wyjasnieniami ze podwojne kodowanie do mpega 2 ma lepsza jakos c niz jedno z natywnego formatu.


piątek, 23 marca 2012, 10:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2032
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
kumak napisał(a):
pinto-Casablanka 2 miała kompresję mpeg2

Dla mnie "dawna Casablanca" to tylko Casablanca-klon Amigi, a ten miał MJPEG :)


piątek, 23 marca 2012, 16:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: Procoder 3 konwertowanie,dźwięk rozjeżdża się z obrazem
nawet kodowanie 10-przebiegowe będzie miało gorszą jakość niż opcja stream copy...
Pinto-kolega miał taką casablankę z mpeg2 i na tamte czasy to był całkiem dobry pomysł-zawierała sprzętowy kodek mpeg2.Coś podobnego miałem w swoim kompie-kartę opartą na procesorze C-cube(za połowę ceny Casablanki)
powracając do tematu.. jeśli dźwięk w klipie mpeg2 se rozchodzi jest oprogramowanie które sprawdza parametry PTS erors.czasem pomaga ponowny multiplexing,czasem okazuje się że ścieżka audio była 44 kz a nie 48kz.
tak jak pisałem-skoro już plik wsadowy jest mpeg2 to ja bym montował oprogramowaniem w mpeg2 i nie zamieniał klipu na AVI. zapewne właściciele katry blacK magic zgrają materiał do avi ale ja takiej karty nie mam

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


piątek, 23 marca 2012, 16:27
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: zedgrajewo i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL