Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 17:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 m2ts + efekt = skakanie/strobo 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 02:02
Posty: 59
Post m2ts + efekt = skakanie/strobo
Witam

chyba w dobrym dziale napisałem o moim (?) problemie.

kamerka Sony NX5 pliki w full HD z rozszerzeniem *m2ts*

do rzeczy: jak renderuję nieważne czy do mainconcept MPEG-2 (m2t) czy też Sony AVC (m2ts) surowy materiał to otrzymuje filmik bez zastrzeżeń; natomiast jeżeli dodam efekt np Line Drawing to otrzymany po renderingu film zacina się a raczej mam jest efekt stroboskopu, idzie jakby poklatkowo.
Nieważne jak ustawię pola to cały czas mam taki efekt, natomiast jeżeli dam progresive w ustawieniach materiału źródłowego oraz przy renderingu to film jest ok, ale traci na płynności.
Rendering do Avi-ka HD daje film bez zastrzeżeń bez względu na ustwienia pól lecz 15 sekund = 1.5 G !!! więc 100 min to przeszło 600G

Proszę mi podpowiedzieć w jaki sposób renderować film z efektami video ?!


poniedziałek, 2 lipca 2012, 00:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: m2ts + efekt = skakanie/strobo
Ustaw projekt zgodny z źródłami(klatki, przeplot, rozdzielczość). Te dane odczytasz programem MediaInfo.
Nie napisałeś jaki masz PC, a to w sposób znaczący potrafi wpływać na czas exportu.
Jeśli nie potrzebujesz pełnej edycji, zadowoli Cię cięcie i łączenie klipów powinieneś zerknąć tutaj.

Ewentualnie sprawdzić inne programy edycyjne potrafiące w 100% wykorzystać dostępną moc obliczeniową.

_________________
Obrazek


poniedziałek, 2 lipca 2012, 00:41
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 22 czerwca 2009, 02:02
Posty: 59
Post Re: m2ts + efekt = skakanie/strobo
projekt ustawiam zgodnie z materiałem źródłowym - opcja w Sony Vegas w preferencjach na górze po prawej stronie ( taka niby klatka filmowa); renderuję zgodnie z tym co jest odczytane z materiału źródłowego a problemem nie jest czas tylko efekt końcowy czyli film, który nie jest płynny tylko jakby idzie poklatkowo , efekt stroboskopu nie wiem jak to inaczej opisać.
Tylko zapis do Avi HD daje obraz płynny - dlatego nagrałem sobie BD z próbkami, aby zobaczyć jak to widać na telewizorze i tylko Avi jest OK.
Próbowałem kilkadziesiąt ustawień i jak "skacze" na monitorze to i będzie "skakać" na TV


poniedziałek, 2 lipca 2012, 18:33
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL