Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 15:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problemy z dźwiękiem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post problemy z dźwiękiem
koledzy, podpowiedzcie mi w czym problem.
po zmontowaniu filmu (ulead videostudio 7) z dołożonym dźwiękiem (mp3) i po kompresji (divix 5.0.3 lub mpeg-4) dźwięk lekko, ale zauważalnie haczy się, tzn. słyszalny jest efekt "przycięć" dźwięku. jestem "początkującym montażystą", więc pewnie robię coś niewłaściwie. bardzo proszę o rady jak sobie z tym problemem poradzić.
maar


niedziela, 21 września 2003, 19:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Cześć.
Wyślij mi przykladowy plik wideo (max 2.99Mb) na majla to postaram się pomóc.
Nie uzywajcie plików mp3 do montazu, stosujcie pliki w formacie wave.
Myślę, że w twoim przypadku winę ponosi wydajność dysków, ale moge się mylić.
Pozdrawiam.


niedziela, 21 września 2003, 23:46
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 20 listopada 2002, 16:53
Posty: 175
Lokalizacja: Łódź
Post 
ja robilem tak , ze mp3 zamienialem na wav i wszystkie zaklocenia uciekaly. nie wiem czym to jest powodowane ale widac kompresja mp3 nie idzie w parze z ulead :)


poniedziałek, 22 września 2003, 08:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 września 2003, 20:41
Posty: 11
Lokalizacja: Szczecin
Post 
dzięki koledzy za podpowiedzi.
wydaje mi się, że znalazłem przyczynę (może się mylę). ale przy ustawieniu kompresji na 30 klatek/s problemy znikły (poprzednio próbowałem 25 kl/s). trochę to dziwne, ale tak jakoś wygląda, że ta zmiana pomogła.
pozdrawiam
maar


wtorek, 23 września 2003, 17:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Skoro jestesmy przy problemach z dzwiekiem. Po kompresji filmu Divxem w Virtual Dubie, po 18 tej minucie filmu dzwiek zmienia sie w szum i tak juz zostaje do konca filmu. Wiem ze jeden kolega tu na forum opisywal dokladnie taki sam problem ale chyba nie dostal konkretnej porady, wiec ja probuje jeszcze raz :). Dodam ze prcuje na Win XP i nie mam zadnych ograniczen co do wielkosci tworzonych plików.
Z góry dziekuje za wszelkie wskazówki.


środa, 24 września 2003, 09:24
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL