Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 18:19




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Kompresja 720x576 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 13 maja 2013, 18:43
Posty: 44
Post Kompresja 720x576
Witam
Koledzy może i głupie pytanie ale potrzebuje waszej pomocy związanej z kompresją a dokładnie chodzi o to że dostałem surowy materiał w plikach 720x576 25kl/s i mam obrobiony surowy materiał w ediusie 6.5 i powiem wam szczerze że głupieje po wypaleniu do gotowca bo pliki zajmują nawet po 20-25 GB w zależności od formatu do jakiego konwertuje i maja tylko 55 min. a co najlepsze jakość w orginale w miarę a po wypalenie jeszcze gorsza wcześniej pracowałem w Vegasie i nie robił aż takich problemów a więc mam pytanie jak najlepiej konwertować żeby było w miarę mało miejsca a nie tracił na obrazie ???

z góry dzięki śliczne

_________________
CPU : Intel® Core™ i7-4790K (8M Cache, up to 4.40 GHz) Devil's Canyon
MB Brand : ASRock
MB Model : B85 Fata1ity Killer
GPU Type : ASUS GTX680 4GB DDR5
RAM : 8192 MB DDR3 1600Mhz CL16
SSD: Kingston v300 240GB SATA/600
HDD: Seagate® Expansion™ 3TB 7200


środa, 5 czerwca 2013, 18:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4727
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Kompresja 720x576
PabloNT napisał(a):
...dostałem surowy materiał w plikach 720x576 25kl/s i mam obrobiony surowy materiał w ediusie 6.5 i powiem wam szczerze że głupieje po wypaleniu do gotowca bo pliki zajmują nawet po 20-25 GB w zależności od formatu do jakiego konwertuje i maja tylko 55 min. a co najlepsze jakość w orginale w miarę a po wypalenie jeszcze gorsza...

Nikt oprócz Ciebie nie wie jakie ustalasz parametry pliku wynikowego.
Podaj właściwości pliku jaki otrzymujesz.
Podpowiedź - 720x576 to SD.

_________________
最诚挚的问候


środa, 5 czerwca 2013, 20:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: Kompresja 720x576
Widocznie źle eksportujesz. Eksportujesz do złego formatu, który potem ponownie jest przeliczalny przez program do authoringu i stąd strata w jakości. Jak nagranie w SD to projekt otwórz też w SD. Następnie print to file, wybierz kodek mpeg2, bitrate 8 Mbps video.


czwartek, 6 czerwca 2013, 06:55
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL