Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 15:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 ex1r - sony vegas 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 maja 2011, 11:07
Posty: 37
Post ex1r - sony vegas
mam pytanie czy są to dobre ustawienia
materiał z ex1r zrzucany do sony vegas by później umieścić na YT bądź pod DVD architect ??

Obrazek

wiem , że było podobnych mase tematów
ale informacja czy ex1r pasuje upper field .. i dalej zostawiam przy renderowaniu ??


czwartek, 1 sierpnia 2013, 20:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 8 listopada 2006, 16:32
Posty: 596
Post Re: ex1r - sony vegas
Full HD to upper, zakładam że w EX też.
Co do YT to akurat i tak wchodzi progressive.

_________________
FS700 | FS100 | Kran i inne zabawki | Sprzęt filmowy do wynajęcia | Zapraszam na filmuser, forum filmowe


piątek, 2 sierpnia 2013, 00:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ex1r - sony vegas
Ustawienia zupełnie z czapki.
Podaj parametry surówki z media info i co chcesz zrobić w Architect.


piątek, 2 sierpnia 2013, 01:06
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 12 maja 2011, 11:07
Posty: 37
Post Re: ex1r - sony vegas
Cytuj:
grabos
Odpowiedz z cytatem Post Napisane: piątek, 2 sierpnia 2013, 01:06
Re: ex1r - sony vegas
Ustawienia zupełnie z czapki.
Podaj parametry surówki z media info i co chcesz zrobić w Architect.


http://imageshack.us/f/443/rkg2.jpg/
Obrazek

po sony vegas (tu robie na 180 na 50 i )
do formatu dvd architect 720na576 PAL

dzięki z góry , że nie zostałem obrzucony błotem (jeszcze) tylko mogę się czegoś nauczyć


piątek, 2 sierpnia 2013, 16:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: ex1r - sony vegas
Trochę mało danych, w media info trzeba view ustawić np. na tekst, ale tym razem już sobie darujmy.
Skoro jest 1080 to już dobrze :) Ale czy surówka jest z przeplotem czy pełnoklatkowa? Pytanie jest w celu ustalenia, czy masz dobre ustawienia projektu.
Do YT ustaw 1080 25p (HDV ma inną wielkość klatki i proporcje piksela - do uploadu na neta to porażka, choć u Ciebie na kompie będzie wyglądać ok)
kodek h264, bitrate 10 mb/s, profil High level 5.0 lub 5.1
kodek audio aac, bitrate 384 Kb/s
kontener mp4
tu masz dodatkowo informacje od YT:
https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=pl

Do Architekta poszukaj jakiś preset mpeg-dvd widescreen, jak masz surówkę z przeplotem to 25i, a jak progresywną to 25p. Ja do Architekta zazwyczaj koduję wideo i audio do osobnych plików czyli opcja demuliplex w ustawieniach modułu eksportu w Vegasie. Audio (o ile film nie jest powyżej 60 min.) w formacie nieskompresowanym czyli pcm.


sobota, 3 sierpnia 2013, 03:20
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL