Teraz jest środa, 26 czerwca 2019, 18:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Praca z programen Sony Architect 6.0 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 kwietnia 2008, 22:23
Posty: 54
Post Praca z programen Sony Architect 6.0
Witam kolegów posługujących się programem Sony Architect 6.0.
Jestem początkujący w temacie i już na wstępie mam trudności. Po wprowadzeniu pliku wideo na menu jest potrzeba podzielić go na czaptery w dowolnej ilości na osi czasu. Z menu /prawym myszką/ wybieram ilość
i zatwierdzam i... tu jest coś z czym nie mogę sobie poradzić. Zamiast ilość wybranych okienek podglądu pojawia się tylko jedno okienko podglądu/czapter/.
CO UCZYNIĆ ŻEBY ZMIENIĆ TEN STAN RZECZY ???
To zjawisko nie pozwala na dalszą pracę. Bardzo proszę o fachowe wsparcie.

Aby uszczegółowić dodam, że
Wymienione linki znam.https://www.youtube.com/watch?v=GN9lTngyPH4 , Przeanalizowałem tylko ten z programem Architect bo o niego chodzi. W programie edycyjnym raczej nie, bo pracuję na innym. Podane w filmiku wszystko jest czytelne tylko, że nie ma tam zjawiska, które mnie martwi.
Tam wdepnął na tekst "start filmu"/ lewym myszki/ wybrał scen 5 i po akceptacji jest 5.
W moim przypadku postąpię podobnie na wstępie po akceptacji wyboru scen mam coś takiego, cyt/
"wybór scen
-wybór scen / page 1/
& 1: Link- start filmu 1: ( scene/Chapter)
& 2: Link - Menu 1 (Page - 1) kon. cyt.
Nie jest tak jak na filmiku. Zapewne trzeba coś w ustawieniach zmienić, ale ten angielski i nierozumienie i obawa, że coś sknocę.
Jeżeli zna Pan ten program to może coś doradzi. :)
Pozdrawiam Henryk


niedziela, 13 października 2013, 11:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2008, 15:45
Posty: 849
Lokalizacja: Katowice
Post Re: Praca z programen Sony Architect 6.0
Musisz albo podać programowi film z już przygotowanym podziałem na sceny (z Vegasa z markerami tam, gdzie chcesz mieć czaptery), albo je ręcznie zrobić klikając dwa razy na film i dodając w edycji filmu.
Gdy film będzie pozielony na sceny, ten podział będzie dostępny w Scene Selections.
To, co Ty robisz, to nie wybór ilości czapterów, a wybór ilości stron w menu Scene Selections. :wink:

_________________
pozdrawiam,

Marcin
Wesela na Śląsku
VideoKrupski.pl


czwartek, 17 października 2013, 18:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 11 kwietnia 2008, 22:23
Posty: 54
Post Re: Praca z programen Sony Architect 6.0
P.MKmagic
Pragnę podziękować za krótką aczkolwiek wyczerpującą podpowiedź. Bardzo cenię sobie osoby, które starają się w ramach swoich możliwości nieść pomoc potrzebującym. Jestem zdania, że nie należy wstydzić się niewiedzy. Gorzej jest nic nie robić. Informatyka i kolejne programy do tematyki video jest niedoogarnięcia. Jednak minimum w tej dziedzinie trzeba się nauczyć.
Procowałem na workshopie 2.0 ale ten program jest bardziej pomocny nowym wyzwaniom.
Jeszcze raz dzięki i łączę pozdrowienia
Henryk5 :D


sobota, 19 października 2013, 12:34
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Exabot [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL