Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 23:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 kalkulator bitrate , problem z javą 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post kalkulator bitrate , problem z javą
od pewnego czasu nie mogę włączyć na stronie http://www.videohelp.com/calc.htm kalkulatora wyskakuje taki komunikat.
Java i jej uaktualnienia zrobione.
Co robić ?


Załączniki:
block.JPG
block.JPG [ 59.43 | Przeglądane 193 razy ]

_________________
szczęsliwej drogi już czas...
czwartek, 6 lutego 2014, 12:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 grudnia 2008, 18:08
Posty: 594
Lokalizacja: woj. Śląskie
Post Re: kalkulator bitrate , problem z javą
Użyj innego :-)
Ja używam
http://dvd-hq.info/bitrate_calculator.php#Calculator

_________________
Canon C100 mk2, Canon 5D mk4, PANASONIC AG-AC90EJ,


czwartek, 6 lutego 2014, 14:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 30 grudnia 2006, 23:47
Posty: 812
Lokalizacja: Łódzkie
Post Re: kalkulator bitrate , problem z javą
Jak do liczenia SD to ten jest super
http://www.softpedia.com/get/Multimedia ... Calc.shtml
Choć teraz korzystam z AME Adobe. Pięknie wszystko wylicza. :wink:

_________________
Jeśli potrafisz sobie coś wyobrazić, potrafisz to też osiągnąć.


czwartek, 6 lutego 2014, 21:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 31 maja 2010, 11:05
Posty: 1906
Lokalizacja: Opole
Post Re: kalkulator bitrate , problem z javą
A co za różnica czy HD, czy SD, cz 2, 4, 8K?
Bitrate to bitrate jest wyznacznikiem zajętości miejsca. Pliki o tym samym bitrate i długości nagrania, ale różnej rozdzielczości będą zajmować dokładnie tyle samo miejsca.

@vgrzes
Zaktualizuj JVM. Najlepiej x86 i użyj tez takiej przeglądarki i będzie działać. Sprawdź czy nie masz jakiegoś pluginu do blokowania, albo zbyt agresywnego antyvirusa.

_________________
Obrazek


czwartek, 6 lutego 2014, 21:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 10 sierpnia 2010, 16:24
Posty: 444
Lokalizacja: Mazury
Post Re: kalkulator bitrate , problem z javą
dziękuję za podpowiedzi , problem rozwiązany,podejrzewam, że antywirus blokował, bo nawet kolega teamviewer`em nie mógł się łączyć ze mną dopóki nie odinstalowałem wersji komercyjnej avasta na wersję free. Druga sprawa to w ustawieniach javy dodałem wyjątek - strone z tym kalkulatorem.

_________________
szczęsliwej drogi już czas...


piątek, 7 lutego 2014, 10:48
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL