Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 07:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 czerwca 2014, 01:29
Posty: 2
Post Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów
Witam,

Czy istnieje jakiś warty polecenia program, którym mógłbym hurtowo (ale bez łączenia poszczególnych klipów) przekonwertować pliki AVCHD na jakiś format umożliwiający sprawniejszy montaż na starym komputerze?

Chodzi mi o to, ze np. wrzucam na noc 200 klipów w AVCHD i nad ranem mam kopie 200 filmów o tych samych nazwach, ale w innym formacie.

Ponieważ filmy montuję hobbystycznie (NIE zarobkowo) – oczywistym jest fakt, że najbardziej interesują mnie rozwiązania darmowe lub względnie tanie, ale chętnie poznam wszystkie możliwości.


sobota, 7 czerwca 2014, 01:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów
Np Format Factory: free, masowa konwersja, sporo formatów i ustawień
najlżejszy z kodeków to chyba mjpeg, tylko trzeba dać dość wysoki bitrate.
Zobacz czy Twój program montażowy łyka mjpega, zrób testy jakości (dobierając odpowiedni bitrate), wybierz ustawienia i zostaw kompa na nocnej zmianie.


sobota, 7 czerwca 2014, 03:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów
media coder


sobota, 7 czerwca 2014, 08:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 7 czerwca 2014, 01:29
Posty: 2
Post Re: Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów
Świetnie,
bardzo dziękuję za podpowiedzi.
Poszukam, zainstaluję i przetestuję.


sobota, 7 czerwca 2014, 11:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 6 czerwca 2008, 19:40
Posty: 1284
Lokalizacja: Warszawa
Post Re: Program do hurtowej konwersji AVCHD bez łączenia klipów
Ściągnąłem dzisiaj do testów wersje free Media Codera. Soft zacny, ale szkoda, że ma zablokowany bitrate powyżej 16 Mbps (wyższy bitrate dostępny w wersji premium).


sobota, 7 czerwca 2014, 19:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL