|
Teraz jest poniedziałek, 25 stycznia 2021, 16:36
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Autor |
Wiadomość |
Szymszon
Stały bywalec
|
 Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Witam. Czy to w nero, czy w vegasie, czy w dołączonym media suite - obraz podczas zgrywania ścina. Finalnie w materiale również. Czego to może być wina? Jeśli nie nagrywam na dysk, to wszystko jest ok. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
|
niedziela, 5 lipca 2015, 20:37 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5194 Lokalizacja: Tczew
|
 Re: Zgrywanie kaset wideo avermedia dvd ezmaker7 klatkuje
Komputera jak widać. W poprzednich wątkach pisałeś że reinstalacja systemu spowolniła rendering - może masz źle postawiony / z błędami system. Czy masz sterowniki - szczególnie chodzi o sterowniki chipsetu płyty głównej i sterownik dysków twardych? Czy masz szybki dysk twardy, czy stary, lub jakąś wersję EKO o zmiennej ilości obrotów, lub w ogóle 5200 obr/min? Jeżeli używasz kodeka h264, to potrzeba silnego procesora - i5 drugiej generacji co najmniej.
_________________ 最诚挚的问候
|
poniedziałek, 6 lipca 2015, 19:46 |
|
 |
Szymszon
Stały bywalec
|
Do vhs na dvd trzeba i5? Tam jakiś athlon jest podawany, a ja mam q9550. Z resztą ścina "dopiero" po 5 minutach od zgrywania. Dysk ssd goodrama c50, ale zgrywam na wdc wd10ezx, więc myślę że to raczej nie wina sprzętu. Sterowniki też wszystkie powgrywane. No nic, przeinstalowanie pozostaje, akurat ósemka niedługo.
|
wtorek, 7 lipca 2015, 13:33 |
|
 |
Degenerado
Aktywny bywalec
Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51 Posty: 7234 Lokalizacja: wawa
|
wystarczy ze procesor jest w biosie ustawiony na oszczędzanie energii i już moc kompa się zmienia diametralnie
|
środa, 8 lipca 2015, 02:06 |
|
 |
kotin
Moderator
Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57 Posty: 5194 Lokalizacja: Tczew
|
Podobnie gdy dysk przerywa pracę, bo w panelu sterowania / system zabezpieczenia / opcje zasilania, masz włączone oszczędzanie, lub luźną wtyczkę, czy stary za słaby zasilacz.
_________________ 最诚挚的问候
|
środa, 8 lipca 2015, 02:26 |
|
 |
Szymszon
Stały bywalec
|
Nic to nie dało. Wyłączyłem funkcję eist. Dyski ustawiłem na wyłączenie po 1000 minutach. Zasiłki to też nie wina, mam chiefteca 650c z cert bronze 80+, więc aż nadto. Pozostaje tylko przeinstalowanie systemu.
|
środa, 8 lipca 2015, 09:30 |
|
 |
Szymszon
Stały bywalec
|
Pomyłka. Wyłączenie tego eist zdziałało cuda. Nic nie tnie, a proc wreszcie nie stoi na 10%, tylko ruszył do 30 momentami przy zgrywaniu. Dzięki!
|
środa, 8 lipca 2015, 10:02 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 7 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|