Teraz jest wtorek, 18 czerwca 2019, 22:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Przesunięcie dźwięku OBS i Pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 10 kwietnia 2019, 23:27
Posty: 1
Post Przesunięcie dźwięku OBS i Pinnacle
Witam.

To mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość. Używam programu OBS do tworzenia materiału. Składam w nim obraz z 3 kamer plus jakieś plansze z jpg. Z dwóch z nich przechwytuje strumień rtsp a jedna to HandyCam z której przechwytuję obraz za pomocą grabera AverMedia. Ze względu na opóźnienia z kamer IP na HandyCam'a nakładam w OBS-ie filtrem opóźnienie dla synchronizacji. Obraz jest jednocześnie przesyłany do YouTube na żywo oraz zapisywany na dysku. Po transmisji zachodzi konieczność obrobienia materiału. W tym miejscu zaczyna się problem. Używam do tego oprogramowania Pinnacle w wersji 22. Plik wynikowy niezależnie czy to MOV, MKV czy FLV (MP4 Pinacle w ogóle nie importuję) po wycięciu kilku fragmentów i eksporcie ma przesunięty dźwięk pomimo że na podglądzie jest wszystko ok. Po wielu próbach konfiguracji kończą mi się pomysły. Z góry dziękuję za pomoc.


środa, 10 kwietnia 2019, 23:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 422
Post Re: Przesunięcie dźwięku OBS i Pinnacle
Miałem identyczny problem co ty a używam innego programu do montażu. Wystarczy przeciąć klip by stracić synchronizację. Niestety nie znalazłem rozwiązania i przeszedłem na nagrywanie bezpośrednio przez kartę graficzną bez OBS. Myślałem, że coś się zmieniło bo miałem z tym doczynienia ok 1.5 roku temu. W wolnej chwili zainstaluję OBS i może teraz coś wymyślę.

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


czwartek, 11 kwietnia 2019, 00:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 13 sierpnia 2010, 22:19
Posty: 456
Lokalizacja: Dolny Śląsk
Post Re: Przesunięcie dźwięku OBS i Pinnacle
Nie mam Pinnacle już od dawna więc nie moge wypróbowac, ale gdyby ścieżkę dzwiękową wyeksportować osobno do pliku dzwiękowego wav (pokombinować z próbkowaniem) i podmienić ten plik na oryginalny? To tylko taki pomysł...

_________________
Życie to nie wytwór Mircosoftu tu Ctrl+Z nie zadziała!


czwartek, 11 kwietnia 2019, 12:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL