Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 00:25




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jaki program do edycji avi ? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jaki program do edycji avi ?
Chciałbym dokonać następujących zmian w pliku avi:

zmiejszyć niesznacznie jego objętość (poprzez obniżenie parametrów)
zmniejszyć ramkę
usunąć przeplot

Próbowałem to robić Virtual Dubem, i wszystko byłoby OK, gdyby nie to, że plik wynikowy jest dużo większy niż wsadowy.
Zależy mi aby po wykonaniu tych operacji dalej był to plik avi

Czy ktoś może mi poradzić jakim programem to zrobić i jakich ustawień użyć, aby to wyszło.

Podam tylko jeszcze, że ten AVI ma 3,2 GB a gdyby jego wielkość nie przekraczała 2GB byłoby super.


środa, 5 listopada 2003, 13:49
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
zrobisz to virtual dubem, i wychodzi na to ze byles blisko :D
nie zrobiles tylko jednego - nie ustawiles kompresji, plik wynikowy byl duzy bo nie byl skompresowany 8)


środa, 5 listopada 2003, 17:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post A gdzie to znaleźć ??
A gdzie znaleźć ustawienia kompresji ?? w Virtual Dubie ??


środa, 5 listopada 2003, 17:51
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
http://www.divx.pl

Osobiście polecam kompresję do XVid - jeżeli oczywiście filmy zamierzasz oglądać na kompie. Jeżeli na TV za pośrednictwem odtwarzacza DVD to proponuję format VCD, SVCD no i DVD (tu oczywiście trzeba zainwestować w nagrywarkę DVD) - do kompresji MPEG i MPEG-2 polecam Cinema Craft Encoder.
Powodzenia.
Długa droga przed tobą i wiele problemów (zapraszam na forum divx -znajdzesz tam wiele fachowych porad)


środa, 5 listopada 2003, 20:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post Re: A gdzie to znale1⁄4??
Robert Janecki napisał(a):
A gdzie znale1⁄4?stawienia kompresji ?? w Virtual Dubie ??


nie mam go przed soba i nie znam go tak na pamiec
ale jest w zakladce u gory, jakos tak 2,3 od lewej, rozwijasz i masz "compresion"

eheh mam nadzieje ze dobrze pamietam, nie uzywalem go duzo :)


środa, 5 listopada 2003, 21:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Thanks
Dzięki juz poszło. :)


środa, 5 listopada 2003, 21:54
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL