Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 15:42




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Jak nagrac obrobiony film na kamere? Albo na VHS.? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak nagrac obrobiony film na kamere? Albo na VHS.?
Nie mam pojecia jak mam nagrac film , ktory zgralem juz na dysk - obrobilem dodalem efekty dziekowe, graficzne oraz napisy. Chcialbym to nagrac na kasete VHS. (nie dysponuje kartą telewizyjna). Probowalem juz nagrac to na kamere a pozniej z kamerki na VHS, ale nie moglem. W oprogramie Ulead Studio Video 6 jest taka opcja, ale kompletnie nie wiem jak to zrobic. Czy jest jakis sposob? Moze w innym programie???? Z góry dzieki


niedziela, 16 listopada 2003, 15:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Pomoże ktoś?? Proszeeeeeee.....


poniedziałek, 17 listopada 2003, 22:01
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
jak zgrywasz przez wyjscie analogowe w karcie graficznej to poszukaj w instrukcji obslugi jak sie podlacza TV do niej i dalej z gorki. jesli zas twoim wyjsciem z kompa ma byc FW to sie upewnij ze masz odblokowane wejscie w kamerze (np. dla sony wszystkie modele z literka E w nazwie maja je zablokowane)


wtorek, 18 listopada 2003, 00:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mam karte G-forca II 64 MB. Bez Tv-out. Mam tylko jedno wyjscie na monitor. Czy zamiast tego monitora moge podlaczyc TV? Wykryje mi jako monitor? A kamerke mam canona i nadal nie wiem jak na nia nagrac z kompa. ale dzieki


wtorek, 18 listopada 2003, 07:32
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 23 stycznia 2003, 07:05
Posty: 55
Lokalizacja: Wielkopolska
Post 
Ja zgrywałem już na 2 sposoby:
-przez kartę graficzną, tylko że moja ma tv out... Cosik mi sie zdaje, że bez tego sie nie da; no chyba że sie mylę :wink:
-używając kamery(dv in/out) jako konwertera. Odtwarzałem w Premierze, w oknie monitor obrobiony materiał, który wejściem dv przechwytywała kamera. Na końcu łańcuszka stał sprawnie wszystko nagrywający magnetowid.
Drugi sposób wydaje mi sie łatwiejszy...
Poczytaj sobie tutaj: http://www.chip.pl/arts/n/article_72618.html


wtorek, 18 listopada 2003, 08:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 13 października 2003, 13:57
Posty: 46
Post 
Jeszcze nie słyszałem o telewizorach, które miałyby kabel z wyjściem analogowym - to nie ta technologia, nie te rozdzielczości itd. Są telewizorki, które mają możliwość podłączenia przez gniazdo cyfrowe, ale ty takiego gniazda też nie masz na karcie. A poza tym takie telewizorki kosztują kupę kasiorki. A tak w ogóle po co chcesz podłączyć telewizor do kompra, skoro chcesz nagrać kasetkę?


wtorek, 18 listopada 2003, 10:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
frux napisał(a):
Jeszcze nie słyszałem o telewizorach, które miałyby kabel z wyjściem analogowym - to nie ta technologia, nie te rozdzielczości itd. Są telewizorki, które mają możliwość podłączenia przez gniazdo cyfrowe, ale ty takiego gniazda też nie masz na karcie. A poza tym takie telewizorki kosztują kupę kasiorki. A tak w ogóle po co chcesz podłączyć telewizor do kompra, skoro chcesz nagrać kasetkę?


Bo jak podłacze TV do kompa to bede mogl nagrac kasete- do tv mam tez od razu podlaczone Video. Ten plik obrobiony puszcze na full screen i co bedzie na ekranie tez nagra sie na kasete.


wtorek, 18 listopada 2003, 18:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
badyl napisał(a):
np. dla sony wszystkie modele z literka E w nazwie maja je zablokowane

Tu się nie zgodzę, w kamerach Sony E oznacza, że jest ona robiona na rynek (E)europejski w PAL'u. Nic to nie ma do aktywnego czy też nie dwukierunkowego dv. Gdyby tak było 940E nie miałaby dvin i nikt by jej nie chciał kupić, a ma ;-)

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 19 listopada 2003, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
tak, nieprecyzyjnie sie wyrazilem. chodzilo o to, ze te na rynek europejski maja poblokowane wejscia. oczywiscie drozsze modele maja je odblokowane, a literka E ciagle jest. moj blad.
swoja droga z sony jest o tyle dobrze, ze w prawie wszystkich modelach w miare latwo jest odblokowac owo wejscie.


czwartek, 20 listopada 2003, 09:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL