Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 13:17




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 problem konfiguracja DV do Xvid 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 listopada 2003, 14:11
Posty: 4
Post problem konfiguracja DV do Xvid
jak ustawić parametry Xvid`a aby zcapturowany obraz był dobrej jakości chodzi mi o 1h filmu na płycie CD 700mb

posiadam program Ulead Video studio 6
może znacie stronę z której da się ściągnąć Uleada (tego najnowszego) programem Get Right bo na wielu stronach jest zablokowany.


środa, 19 listopada 2003, 11:24
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Jak chcesz z DV zrobić Xvid to najlepszym rozwiazaniem jest VirtualDub, albo GordianKnot. Szczegółowy opis i porady na http://www.divx.pl


środa, 19 listopada 2003, 20:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
kozi napisał(a):
Jak chcesz z DV zrobić Xvid to najlepszym rozwiazaniem jest VirtualDub, albo GordianKnot. Szczegółowy opis i porady na http://www.divx.pl

Też podglądam ten wątek i... ściągnąłem VD ze strony, którą podajesz i tenże VD nie rozumie plików DV. Ja również Uleadem robię sobie Xvida z jakością 100% a dopiero potem VD robię co chcę. Albo inaczej: może moja wersja VD tetgo nie rozumie i jeśli tak to jak go nauczyć?
VD ver. 1.5.4

pozdr.
PiotrB


czwartek, 25 grudnia 2003, 03:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Gdześ zetknąłem się z tym problemem - chba na forum divx'a. Poszuka tam albo zadaj to pytanie na tamtejszym forum.
Pozdro


piątek, 26 grudnia 2003, 20:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 25 sierpnia 2003, 10:38
Posty: 57
Post Virtual Dub a dv
Witam,
VD świetnie sobie radzi z plikami DV trzeba tylko by w systemie był zainstalowany soft kodek DV - ja zrzucałem na win2K i XP z kodekiem Canopusa, lub Panasonica. Jeśli zrzucasz przez FireWire to masz też przecież sprzętowy kodek.
W konfiguracji kompresji VD masz opcję, w której możesz zadać określoną wielkość pliku xvid.
Ja używam Ulead Media 7 Pro i tam przy eksporcie do plików avi jest możliwość ustawień dla różnych kodeków tak jak w VD, więc VD nie jest niezbędny.
Pozdrawiam,
Grzegorz


piątek, 2 stycznia 2004, 11:37
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL