Teraz jest środa, 23 października 2019, 22:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 NTSC na PAL 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post NTSC na PAL
Witam wszystkich!Moje pytanie brzmi:czy można przekonwertować materiał NTSC na PAL?Posiadam kartę DV Storm2 oraz program EDIUS.W obecnej chwili udało mi się wgrać materiał do komputera, jednak na telewizorze obraz jest czarno-biały, a na monitorze komputerowym kolorowy.Proszę o pomoc!


środa, 10 grudnia 2003, 00:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
Można. Polecam avisynth, bo jest za free, lub Firestore Standard Converter, na tym pracują telewizje i nie jest free :-(, co więcej nie jest tani. Oba są w stanie zachować przeplot.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


środa, 10 grudnia 2003, 02:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
W EDIUSIE jest programik o nazwie PRO CODER.
Użyj go w celu zamiany NTSC na PAL i odwrotnie.
Pozdrówka.


środa, 10 grudnia 2003, 07:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Panie Bogusławie bardzo dziękuję za pomoc!Wszystko poszło gładko.Mam jeszcze jeden problem:chodzi o efekty Xplode w czasie rzeczywistym.Posiadam kartę graficzną ATI 7500, przeczytałem pana podpowiedzi odnośnie ustawień ATI.Zainstalowałem inna kartę RADEON9200 ustawiłem parametry wg pana podpowiedzi i zmieniło się tylko to, że głowica w EDIUSIE nie ztrzymuje się, ale zwalnia.Efekt 1s trwa około 3s.Może trzeba zmienić kartę graficzną?


czwartek, 11 grudnia 2003, 15:29
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Panie Bogusławie bardzo dziękuję za pomoc!Wszystko poszło gładko.Mam jeszcze jeden problem:chodzi o efekty Xplode w czasie rzeczywistym.Posiadam kartę graficzną ATI 7500, przeczytałem pana podpowiedzi odnośnie ustawień ATI.Zainstalowałem inna kartę RADEON9200 ustawiłem parametry wg pana podpowiedzi i zmieniło się tylko to, że głowica w EDIUSIE nie ztrzymuje się, ale zwalnia.Efekt 1s trwa około 3s.Może trzeba zmienić kartę graficzną?


czwartek, 11 grudnia 2003, 15:29
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL