Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 21:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 napisy na divx'ie?? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post napisy na divx'ie??
Czy da sie i jakim programem nagrac napisy na film skompresowany w divx'ie???? ktos mi powiedzial virual dub ale nic tam takiego znalezc nie moge :[
z gory dziex


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 14:53
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
W VirtualDubie jest filtr do nakładania napisów.
Idąc dalej (jeżeli wcześniej tego nie zrobiono), zainstalować należy Handlera przez uruchomienie aplikacji AuxSetup.exe w katalogu /katalog z VirtualDubem/ i wybranie Install handler.
(Niekiedy dla poprawnego działania Handlera konieczny jest restart komputera.)
Po dokonaniu konwersji napisów do formatu SSA i zainstalowaniu Handlera uruchomić VirtualDub.
Otworzyć plik wideo. Z menu Video->Filter wybrać Add i dodać filtr Subtitler (wcześniej oczywiście ściągnąć i rozpakować do katalogu /Virtualdub/Plugins/)
Podać nazwę pliku z napisami.
(Po naciśnięciu Show preview powinien pojawić się podgląd filmu z nałożonymi już napisami.)
Kliknąć OK.
Z tym, że ja używałem tego rodzaju zabawy do nakładania napisów na film przerabiany z divx na VCD.
W twoim przypadku trzebaby nakładać napisy podczas kompresji do divx - to mioje przemyślenia - nigdy na divx'a nie nakładałem napisów.
Jeśli masz jakieś włane produkcje to lepiej napisy nakładać np. w AP, a potem gotowy plik kompresować. W VirtualDubie czeka cię dużo pracy.


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 22:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
doszedlem do tego jak zrobic to w virtual dub'ie ale jest powazny problem film zkompresowany divx'em trzeba znowu kompresowac i jest duza strata moze nawet nie na jakosci obrazu ale dzwieku :[ wiec chyba sobie dam spokoj chyba ze ktos zna inny sposob nalozenia tych napisow... ale dzieki za pomoc


wtorek, 16 grudnia 2003, 11:23
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
przeciez dwieku nie musisz kompresowac. audio>direct stream copy.


wtorek, 16 grudnia 2003, 11:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
no tak ale jak biore dierct to dzwiek wychodzi opzozniony :[


wtorek, 16 grudnia 2003, 11:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
oj nie zmieniasz czasem w konwersji video szybkosci klatek na sekunde? bo dzwiek powinien pasowac


wtorek, 16 grudnia 2003, 18:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL