Teraz jest poniedziałek, 24 czerwca 2019, 15:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 problem z kodekami 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post problem z kodekami
Witam!

Mój problem: ostatnio nie odpalał mi się dźwięk na jednym z filmów. Znalazłem gdzieś w sieci info, że dobrze jest zainstalować sobie do tego CodecPacka. Ściągnąłem to sobie, odinstalowałem inne kodeki i zainstalowałem K-Lite Codec Pack 2.20 Full. Film poszedł bardzo ładnie. Niestety pojawił się problem z formatem avi. Bawię się AP 6.5 na użytek swoj i znajomych i robię małe filmiki divx. Niestety po zainstalowaniu tego packa jak otworzę clip w oknie project nie mogę nic na nim zrobić bo wiesza się. Nie można nawet przejść w inne miejsce clipu. To samo dzieje się gdy plik ten chcę odpalić np. w Bestplayer.

Po krótkiej walce postanowiłem odinstalować packa i pozostać przy divixie. System potwierdził, że operacja przeszła pomyślnie jednakże przy uruchamianiu systemu wywala mi jakiś błąd (malutka ramka z krzyżykiem i przyciskiem OK bez żadnego komentarza) i nawet po zainstalowaniu divixa nic mi nie chce chodzić.

Panowie, Panie, poratujcie wiedzą. Walczę z tym juz kilka godzin (Żona już się na mnie boczy...). Jakie widzicie najlepsze rozwiązanie? Jakie kodeki proponujecie, by wszystko chodziło jak najlepiej i skąd je wziąć?


niedziela, 14 grudnia 2003, 01:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
NIGDY NIE INSTALUJ CODEPACKOW - jesli zalezy ci na sprawnie dzialajacym systemie. Kodeki najlepiej instalowac osobno, tylko te ktorych potrzebujesz. Skad? Ze stron domowych autorow. Na twoje potrzeby najlepszy bedzie divx lub xvid. Ja polecam ten drugi, bo daje lepsza jakosc. Poczytaj tez http://www.divx.pl jesli chcesz wiedziec wiecej


niedziela, 14 grudnia 2003, 10:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za radę. Myślę, że to będzie najlepsze. Tylko czy teraz da się coś z tym zrobić? Nie za bardzo uśmiecha mi się przeinstalowanie systemu...

A tak dodatkowo. Mam jakiś film i okazuje się, że nie chodzi. Brakuje jakiegoś kodeka. Skąd można wiedzieć jaki kodek jest mi potrzebny? Można gdziś uzyskać taką informację?


niedziela, 14 grudnia 2003, 13:17
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
spróbuj usunąć wpisy z rejestru windows dotyczące kodeków... powinno zadziałać na 95%

polecam program RegCleaner


niedziela, 14 grudnia 2003, 16:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
sa jakies programy do "zgadywania" kodekow. zdaje sie Gspot to jeden z nich, ale nie recze glowa..


niedziela, 14 grudnia 2003, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 15 września 2003, 12:38
Posty: 541
Post 
GSpot podaje 4-cody (4CC) na ich podstawie można ustalić jaki jest potrzebny codek, poza tym podaje info jakie codeki dostępne w systemie są w stanie obsłużyć dany plik.

Pozdrowienia
Ulv

_________________
"It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud


niedziela, 14 grudnia 2003, 16:35
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Panowie - instalujcie fddshadow i każy film nie oprze się waszemu komputerkowi (oprócz MPEG-2)
Pozdro


niedziela, 14 grudnia 2003, 22:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL