Teraz jest środa, 19 czerwca 2019, 03:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Jak Podłączyć telewizor do Peceta 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Jak Podłączyć telewizor do Peceta
Mam karte graficzną GeForce 4 z wyjściem TV i jednym wyjściem na monitor.Jak i jakim kablem mam do niego podłączyć telewizor?[/b] :?:


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 12:59
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 


Ostatnio edytowano piątek, 1 października 2004, 01:28 przez jam3, łącznie edytowano 1 raz

poniedziałek, 15 grudnia 2003, 14:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Dobry kabel to dobry obraz na tv. Polecam zrobienie sobie samemu lub kupno profesjonalnego u fachowcórtv. Nigdy nie kupuj zwykłego kabla w sklepie bo to są kaszany. Kabel musi byc jak najkrótszy, dobrze ekranowany (najlepiej miedziany), pozłacane końcówki. Wejscia i wyjscia oczywiscie takie jakie masz na karcie i tv. Polecam równiez program Tvtool, super program do zarzadzania obrazem na tv, o wiele lepszy od sterów GF4 (m.in. usuwawa ramki po bokach)
pozdrawiam
kosmaluk


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 20:40
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!

no nie dokonca sie moge zgodzic z kosmalukiem!!!
Jakis czas temu nabylem kabelek ( Allegro ) za pomoca ktorego moge ogladac obraz z komputera na TV, obraz jest bez zadnych zastrzezen, a kabel ma ok 10 metrow!!!!!!!!!!! z jednej strony jest on zakonczony wejsciem do karty graficznej i muzycznej w komputerze a z drugiej eurozloczem!

A jesli chodzi o program TVTool, zgadza sie jest bardzo dobry to przesylania obrazu i dzwieku z komputerz do TV!!!

Pozdrawiam!!!

_________________
no reason to live but I like it that way


poniedziałek, 15 grudnia 2003, 23:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Wiem co pisze keram!.
Napisałem główne uwagi na które trzeba zwrócić uwagę, ale nie podawałem szczegółów co do długości kabla np min.5 m. Jeśli kabel jest dobrej jakości, jest dobrze ekranowany, to może on mieć nawe 15-20 m i obraz będzie ok. Ale trzeba pamiętać że im dłuższy kabel tym więcej zakłóceń się wkrada w przesył sygnału i w efekcie otrzymuje się gorszy obraz. Wiele zależy też oczywiście od jakości Tv-out na karcie. Pozłacane końcówki to po to właśnie aby obraz i na wyjściu i na wejściu był maksymalnej jakości. Bo kabel i końcówki to nic innego jak nośnik danych. To tak jakbyś początkującemu montażyście proponował zakup twardziela 3200 obr/min zamiast 7200 obr/min.
A i owszem zgadzam się że na kablu z allegro też będzie ok. Goście robią dobre kable choć nie najlepsze.
Dobrej jakości kabel to podstawa dobrego obrazu na TV, testowałem wiele kabli sklepowych i tych dobrych i kiepskich i wiem co piszę (TV JVC 100mgh, 32 i Karta GF4 Ti4200+TVout)
pozdrawiam
kosmaluk


wtorek, 16 grudnia 2003, 09:10
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 12 października 2003, 14:30
Posty: 56
Post 
keram napisał(a):
z jednej strony jest on zakonczony wejsciem do karty graficznej


Keram Mówisz o standartowym wyjściu czy o wyściu TV?

_________________
Pozdrawiam


środa, 24 grudnia 2003, 00:57
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
Mowie o kablu ktory mozna dostac na allegro, ktory jest ze strony (komputer) zakonczony wejsciem do karty graf. oraz karty muzycznej, a ze strony (telewizor) zakonczony cinczami lub wejsciem SCART - do wyboru.

Pozdrawiam!

_________________
no reason to live but I like it that way


czwartek, 25 grudnia 2003, 00:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 12 października 2003, 14:30
Posty: 56
Post 
nio to fajnie ja też właśnie tym kabelkiem się interesowałem :) ... a musiałeś coś instalować jeszcze oprócz TVTool? właśnie chciałem kogoś się zapytać jak to działa :D :wink:

_________________
Pozdrawiam


czwartek, 25 grudnia 2003, 01:08
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
Witam!

oprocz TVToola nic nie musialem instalowac, a poza tym nawet juz z TVToola nie kozystam tylko przezucilem sie na sterowanie z karty graficznej, poniewaz moim przypadku jest wygodniej!!

Pozdrawiam!

_________________
no reason to live but I like it that way


piątek, 26 grudnia 2003, 16:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
aha oto link do aukcji osoby od ktorej nabylem ten kabelek:


http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18936466


Pozdrawiam!!

_________________
no reason to live but I like it that way


piątek, 26 grudnia 2003, 16:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Keram
mam to samo co ty
co prawda nie kupowałem na Allegro (zrobili mi to w sklepie przy zakupie karty 10m za 20 żł)
działa wyśmienicie


piątek, 26 grudnia 2003, 20:00
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 26 sierpnia 2003, 16:55
Posty: 144
Lokalizacja: Lublin
Post 
zgadza sie kabelek jest spoko!!!

Polecam!!!

_________________
no reason to live but I like it that way


piątek, 26 grudnia 2003, 20:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 12 października 2003, 14:30
Posty: 56
Post 
Heja
Dzięki Keram za link ale jednak to nie ten kabelek, myślałem że to taki kabelek który podłaczasz go do standartowego wejścia w karcie graficznej tam gdzie monitorek a ja nie stety nie mam wyjścia SVHS :) może kiedyś... :wink: ...dzięki

_________________
Pozdrawiam


piątek, 26 grudnia 2003, 23:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 grudnia 2003, 20:00
Posty: 93
Post 
Keram
Lewemu chodzi o kabel do sygnału video zakończony po obu stronach chinczami


niedziela, 28 grudnia 2003, 13:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 12 października 2003, 14:30
Posty: 56
Post 
nie...taki co z jednej strony kończy się taką końcówką jak kabelek od monitora (VGA nie wiem czy to tak sie nazywa) :wink: a z drugiej wejściem euro :D

_________________
Pozdrawiam


niedziela, 28 grudnia 2003, 15:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL