Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 23:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Jak podłączyć Procodera do UMS7? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post Jak podłączyć Procodera do UMS7?
Witam

Jest możliwość użycia Procodera bespośrednio z timeline z UMS7? Szkoda mi czasu na kompresję najpierw do avi a potem do mpeg. Może jest jakiś plugin lub coś podobnego!

I jescze jedno pytanko związane z UMS7: mam pełną wersję softu ale chcąc zapisać projekt DV jako mpeg bezpośrednio z tamline nie widze po wybraniu opcji "create video files" w zakładce "video' kompresora mpeg? A podobno jest. Jak się do niego dostać lub ewentualnie co robie źle!


dzięki i pozdrawiam

kosmaluk


piątek, 2 stycznia 2004, 10:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
Sprawdź swoją pocztę email.


piątek, 2 stycznia 2004, 12:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Dzięki Rafał za info

a może wiesz coś na temat podłaczenia procodera do ums?

pozdrawiam

kosmaluk


piątek, 2 stycznia 2004, 13:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 29 grudnia 2002, 23:53
Posty: 336
Lokalizacja: podlasie
Post 
A nie możesz zrobić mpeg z timeline przy uzyciu kodeka wbudowanego w UMSP7? Wysłałem tobie screeny, powinieneś mieć możliwość kompresji do mpeg (mpeg1. mpeg2, VCD, SVCD, DVD) z timeline. Jeśli nie masz takiej mozliwości to znaczy że masz albo lewy soft, albo coś nie tak z kodekami video w OS. Procodera nie używałem, bo nie mam.
Pozdr.


piątek, 2 stycznia 2004, 14:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 1 czerwca 2003, 09:49
Posty: 232
Post 
Oczywiście otrzymałem screeny i pukłem się w głowę że sam na to nie wpadłem że to to właśnie tak się robi. Mam oryginalny soft więc nie powinno już z tym być problemów. Wypróbuję tego kodeka z UMS7 ale dotychczas robiłem wszycho Procoderem który robił mpeg bardzo dobrej jakości i chciałbym taką jakość dalej uzyskiwać ale wydaje mi się że kodek z uleada jest kiepski (próbowałem dvdworshopa i moovi factory i słyszałem opinie tych co robili w UMS - podobne ten sam kodek).

Spróbuję i sprawdzę jakość, ale i tak będę poszukiwać możliwości podłączenia procodera do UMS

dzięki i pozdrawiam

kosmaluk


piątek, 2 stycznia 2004, 16:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
No i zrobiłem testy SVCD bo o to mi chodzi no i nie wiem dlaczego ale zamiast zweżać obraz UMS poprostu go po bokach ucina. Klikałem różne ustawienia ale już nie wiem co robie nie tak.
Może ktoś pomoże kto robi svcd w UMS7?
Ustawiam PAL SVCD i variable 2520, field b, 480x576, próbowałem też field a ale to nie oto chodzi.

pozdrawiam

kosmaluk


piątek, 2 stycznia 2004, 22:53
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL