Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 05:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 pinnacle studio 8 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post pinnacle studio 8
mam takie pytanie czy uzywal ktos ??

mam problem taki iz mam gotowy projekt i przy zapisywanu (konwertacji) na avi badz mpeg zatrzymuje mi w jakies klatce.

co z tym zrobic ??

czego to wina ??

kodekow ??

prosze o podpowiedz

pozdrawiam


środa, 11 lutego 2004, 22:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Obok, niedaleko masz linka, gdzie winne były kodeki. Często winne są tzw. codec packi. Odinstaluj to co masz i spróbuj.


środa, 11 lutego 2004, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post Pinnacle i problemy
Mam czasami ten sam problem. Ogólnie program jest bardzo fajny ale ma mnóstwo błędów włącznie z dziwnymi restartami komputera. NIe tylko to u mnie się zdarza. Mam wersję 8.4.16.

Opisany problem zapętlenia się w jednej ze scen udaje mi się obejść w sposób następujący: przerywam robienie pliku avi, klikam na ikonce Disc, czyli tworzenie m.in. krążka DVD, dalej klikam "Create Disc" , po niedługiej chwili przerywam, klikam z powrotem ikonkę Avi i już program zaczyna reagować prawidłowo.

Mam do ciebie pytanie i prośbę zarazem: poszukuję generatora do odblokowania wszystkich przejść w Pinnacle Hollywood FX 4.6.7(34).
Jeżeli znasz konkretny adres do napisz.

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


środa, 18 lutego 2004, 00:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post to nie wina kodeków
Program przerywa działanie z powodu "błędnych klatek". Najprościej pisząc są to miejsca w których klatka powinna być ale zamiast niej jest dziura. W Studio 8 klatki te zaznaczane są na zielono i występują z reguły na początku lub końcy sceny. Rzadziej w środku. Jezeli chcesz skończyć film najłatwiej jest kilka razy podejść do kompresji za kazdym razem zapamiętująć w jakim czasie zakkończył się proces. Tam gdzie stanie najprowdopodobniej jest felerna klatka. Mozesz więc scene podzielić na dwie części -od początku do klatki przed błędną a następnie od klatki po błędnej do końca (jezeli błędna jest w środku sceny), jakby co pisz do mnie, z chęcią pomoge. Co do Studio 8 to wydaje się ze to łatwy program ale nie ma co iść na łatwizne bo później mozna stracić nerwy. lepiej zabrać się za coś porządnego jak Adobe-więcej pracy ale jak się człowiek obcyka to az miło patrzec na wyniki. Ja właśnie zabieram się za Adobe, pozdrawiam


sobota, 5 czerwca 2004, 23:56
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL