Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 06:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Popatrz moze uda Ci sie pomoc 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 9 grudnia 2003, 02:19
Posty: 32
Post Popatrz moze uda Ci sie pomoc
Witam
Mam problem z kompresja obrobionego 25 min filmu (5GB), uzywam Gordian Knot 0.28.7 i stosuje sie dokladnie do tego linku http://dv.swiatobrazu.pl/index.php?subs ... page=body1 jednak efekt koncowy nie jest zadawalajacy, pierwsza sprawa ktora mi sie nie podoba to rozmiar koncowego pliku - w opcjach zaznaczylem 1 CD i podalem nawet rozmiar koncowego pliku na 660 MB jednak w efekcje koncowym ujrzalem plik 900 MB druga sprawa to zla plynnosc odtwarzanego filmu - jakosci nie mozna nic zarzucic jednak podczas ogladania obraz sprawia dziwne wrazenie przyspioszonego i nie w 100% plynnego (glos chodzi rowno z obrazem) Pomyslalem ze moze skorzystam z innego postu http://www.divx.pl/forum/viewtopic.php? ... sc&start=0 jednak efekt koncowy byl taki sam Zaznacze iz usunalem wszystkie codecki w obawie ze mam jakies stare i wgralem wszystkie najnowsze - divx511pro , XviD-1.0-RC2-07022004 oraz kodek do DV Main Concept, dodam tez ze moj 5 GB film obrabiany byl w Ulead Video Studio 6.0 i podczas ogladania go odtwarza sie plynnie, jest on niestety nie do przyjecia z wiadomych przyczyn - zajmuje 5 GB i pojawia sie problem przeplotu, zgrany z kamery zostal do formatu DV2 bo DV1 gordian mi nie przyjal pomimo zainstalowanego codeca DV Main Concept, zastanawialem sie tez czy nie jest to przypadkiem wina kompa? mam Durona 800, 256 Ram, Hdd 40,Rive 2 TNT, system Win XP
prosze wszystkich o pomoc


środa, 25 lutego 2004, 15:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 27 czerwca 2003, 11:15
Posty: 841
Post 
"rozmiar koncowego pliku " - zapomniales o dzwieku?
co do predkosci odtwarzania to moze to byc wina kompa jesli nie moze wyswietlic filmu w zbyt dobrej jakosci, z tego co piszesz domyslam sie ze kodujesz do pelnego PALu bez zmiany rozdzielczosci + duza przeplywnosc. mozliwe jest ze twoj komp nie wyrabia i stad zaciecia wizji co jakis czas. zmniejsz rozdzielczosc (np. 512x384) i przeplywnosc w okolice 1000-3000 (poeksperymentuj).


środa, 25 lutego 2004, 18:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL