Teraz jest czwartek, 28 stycznia 2021, 01:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 kompesja dźwięku - czy i jak? 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Dodać trzeba, że to mała pierdółka o niegłupich możliwościach nie wymagająca instalacji, gdybyś tego się obawiał. Ciężko też powiedzieć, że to aplikacja - ot narzędzie.


sobota, 8 maja 2004, 15:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
No tak :) tylko nie widzi mi się korzystanie z dwóch programów naraz. W końcu w AP też można kompresować i chyba przy tym zostanę.

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 8 maja 2004, 15:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
No tak :D tylko nie widzi mi się korzystanie z dwóch pojazdów naraz. W końcu w F16 też można jeździć i chyba przy tym zostanę.

PS. Życzę ładnie skompresowanych filmów bez wielkich kwadratów.
Wajcha !


sobota, 8 maja 2004, 16:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
:D no więc jaka jest Twoja rada jeesoo?? Jak najpierw poskładać film w AP i dodać efekty a później skompresować w VD? chyba nie można równocześnie jechać Subaru Impreza i lecieć F16?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 8 maja 2004, 17:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3418
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Podleć F16 na osiedle, a pod sam dom dojedziesz Subaru Impreza :D
Wyeksportuj film z AP do postaci jaką potrzebujesz potem w Wirtual Dubie skompresuj sam dźwięk.


sobota, 8 maja 2004, 19:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
OK a czy mógłbyś mi pokrótce napisać jak w VD skompresować tylko sam dźwięk bez obrazu, bo coś mi to narazie nie wychodzi? Jak ustawić kompresje video żeby obraz ponownie się nie kompilował bo chyba nie o to chodzi?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


sobota, 8 maja 2004, 21:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
hmm - wydawało mi sie że napisałem o jednego posta więcej ... nieważne.

AntHus : Najlepszy efekt osiągniesz eksportujac swój zmontowany film do dv (zakładam że pracujesz w DV), otworzysz go w VD i tam skompresujesz dźwięki I OBRAZ . Jeżeli DivX (XviD) to tylko w dwóch przebiegach. JA robie to tak że jak kompresuje obraz to nei ruszam dźwięku i dopiero jak osiągnę porządany efekt to zabieram sie za audio osobno.


niedziela, 9 maja 2004, 12:46
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 29 marca 2004, 20:29
Posty: 391
Lokalizacja: Poznań
Post 
Już zaczynam się orientować w tym programie. Tylko nie wiem jak ustawić rozdzielczość wyjściową? Czy jak otwieram jakiś film, to muszę go całego odtworzyć w tym programie przed kompresją? Coś się stało, bo po kompresji w pewnym momencie obraz się zatrzymał, a dźwięk leciał dalej.
-> W jaki sposób ustawić parametry, aby obraz był pozbawiony tych cholernych i dziwnych wielkich pikseli?

_________________
AntHus
http://www.kosakowscy.pl
http://www.kronikababusia.prv.pl


niedziela, 9 maja 2004, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
W tym programie ? Piszesz nadal o AP (co sugerowałby fragment o dużych pikselach) czy może o VD ? Podałeś za mało danych żeby można było Ci odpowiedzieć ... Jakiego kodeka używasz, jakich filtrów, jak długi materiał ? Rozumiem że rozdziałka źródła to 720x576 ...


wtorek, 11 maja 2004, 19:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL