Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 03:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 30-40 minut, dobra jakość(?) 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:07
Posty: 5
Post 30-40 minut, dobra jakość(?)
Witam Wszystkich czytających mój problemik.
:roll: ... Od około miesiaca mam kamere mini dv, no i...
zgrac to do kompa potrafie, jakas tam edycja wychodzi( nie moge narzekac) ale jak chodzi o kompresje to leze. Chodzi mi o dobra jakosc, ale tak zebym zmiescil chociaz 30-40 minut filmu na cd. Probowalem juz dvix ( i chyba to najlepszy z tych co posiadam ), ale chyba nie moge dobrac odpowiednich parametrow. Jesli ktos wie jak je dobrac zeby jakosc byla nienaganna( niech i bedzie to tylko 30 minut filmu na cd)-no powiedzmy ze dobra- prosze o pomoc.
mam Dvix 5.0 ... (a moze inny program do kompresji)
Za pomoc bardzo dziekuje.
Pozdrawiam[/b]


wtorek, 27 kwietnia 2004, 22:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 31 stycznia 2004, 23:15
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Post Gordian Knot
Polacam CI ten program na początek. Też dopiero zaczynam i właśnie tym programem udało mi się osiągnąc zadawalające efekty. Co ważne w sieci jest sporo materiałów jak go używać (również na tym forum), a sam program jest darmowy. Aneta

_________________
Dziwny jest ten świat...


wtorek, 27 kwietnia 2004, 22:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:07
Posty: 5
Post 
Moze wyjasnie dokładniej o co mi chodzi. W sumie to cały czas siedze w Divx'sie i bawie sie to bitnerem to rozdzielczoscia. Do kompresji wybralem sobie 2 minutowy kawalek na ktorym prowadze eksperymenty w Divx. A wiec jak bym chcial zmiescic 30 minut na plycie to ten kawalek powinien zajmowac jakies 40 Mb(powiedzmy). Niestety jakosc dobra udalo mi sie osiagnac przy 120(a wlasciwie od 90 do 130)Mb-na te 2 minuty. Wiadomo mialem i 10 Mb ale to nie ta jakosc. Wiec moze Wiesz\Wiecie jak ustawic te parametry by mi ladnie sie wszystko porobilo :?: Chodzi mi o przyklady ustawienia Divx z Twojego\Waszych filmów ...
I stoje w miejscu ... filmy nie sa ładne :(

Pozdrawiam Aneta, i Wszystkich zainteresowanych...
ps. a moze ja jakies brednie pisze i nie da sie na to odpowiedziec :cry:


środa, 28 kwietnia 2004, 00:08
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 24 lipca 2003, 21:22
Posty: 36
Post co do divxa
domyślam się że masz DR.Divxa, ale on nie jest daromy ;) oficjalnie.
Moja propozycja, na super jakość:
Kompresja dwu przebiegowa, - Video: 2000kbit/s, 640x480, 25kl/s - Audio: mp3, 128, 48kHz rozmiar ok. 500MB
Lub
Kompresja dwu przebiegowa, - Video: 2500kbit/s, 720x576 (DV), 25kl/s - Audio: mp3, 192, 48kHz rozmiar ok. 600MB

Ja kompresuję ffmpeg w wersji na Maca (czyli ffmpegX) przy włączonym HQ idzie wolno ale jest ekstra, jak mi się spieszy to wyłączam HQ i mam czas kompresji 1:1 przy G4 800 MHz, jakość nie wiele gorsza...

Na PC również kompresowałem przy tych paramertrach Dr.Divxem (wersja trial) i było ok...

Na jakość pliku wyjściowego mają wpłym kodeki którymi odtwarzasz ten film, są opcje poprawiania jakości przy odtwarzaniu (w Divx i ffdshow: postprocesing)

_________________
lakusz_mac

P.S. Maki to naprawdę nie najlepsze komputery...


środa, 28 kwietnia 2004, 00:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:07
Posty: 5
Post 
OOO!! DZIEKI
Ale jak by jeszcze ktos miał dobre rady dla mnie ... bardzo o nie prosze...

W przyszlosci moze bede mogl sie odplacic jakimis informacjami jak jeszcze troche w tym posiedze(zyskam troche oczek jako bywalec :D )

Pozdrawiam i prosze o wiecej

ps :roll: -ta buzka mi sie podoba


środa, 28 kwietnia 2004, 00:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Jest troche czytania ale mozna sie wszystkiego dowiedzieć co i jak: http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Content


środa, 28 kwietnia 2004, 09:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2004, 14:07
Posty: 5
Post 
I tu tez juz bylem:

http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Content

Naczytac to ja sie naczytalem, fakt ze za duzo nie pojelem. Wiadomo jak dla mnie zabawa z jakoscia w kodekach to metoda prob i bledow.
A bawie sie tym kilka dni i cinko mi wychodzi...
Dlatego pomyslalem ze moze lepiej spytac sie kokos o ustawiemia... i takie tam pa pam pam pam...
No i jakis sie juz tam dowiedzialem ...DZIEKI...i czekam na drugi policzek :oops:


środa, 28 kwietnia 2004, 09:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL