Teraz jest niedziela, 16 czerwca 2019, 07:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Avi import error 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Avi import error
Witam mam nastepujący problem. Próbuje skompresowac materiał zgrany z kamery programem Gordian Knot zgodnie z opisem na http://dv.swiatobrazu.pl/index.php?subs ... page=body1
Wszystko ok do czas rozpoczecia kompresji - wyskakuje bład VirtualDub error: Avi import error: (Unknown) 80040154

Dekoder DV mam zainstalowany (Panasonic Software Dv Codec v2.64)

Gdzie tkwi problem jestem nowicjueszm w tych sprawach??


poniedziałek, 31 maja 2004, 18:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Z poprzednim problemem sobie poradziłem ale jest następny:

VirtualDubError
Avisynth open failure
fieldDeinterlace: YV12 or YUY2 data only
(ściezka do pliku video)


Hellp bo juz nie daje rady z tym, dysk juz mi peka i musze pokompresowac kilka GB


wtorek, 1 czerwca 2004, 19:27
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Użyj czegoś porządnego np. DR.Divx . Na stronie Divx.com do ściągnięcia 30 dniowa wersja- zaden program nie zakoduje ci szybciej i lepiej.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


wtorek, 1 czerwca 2004, 21:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
zapomniałbym oto link: http://download.divx.com/divx/drdivx/DrDivX104.exe

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


wtorek, 1 czerwca 2004, 21:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Elektron : No mógłbym długo na ten temat polemizować, bo moim zdaniem SZYBCIEJ jest wrogiem LEPIEJ i nie bardzo da się to pogodzić ... (jeżeli oczywiście chodzi o robienie DivX'ów). A co do jakości i szybkości kompresji to zawsze wydawało mi sie że o tym decyduje kodek a nie program ;>


środa, 2 czerwca 2004, 13:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Mi nawet przypadł progrem do gustu. Kila prób zrobiłem i ciekaw jestem jakie macie ustawienia kompresowania. Co jest ważniejsze: rozdielczość czy bitrate?
Przy stałym bitrate zwiększałem rozdzielczość az doszedem do 720x528 - jakość sie nie zmieniała zauważalnie. może obniżyc rozdzielczość np do 640x480 a zmieniac bitrate?


środa, 2 czerwca 2004, 14:08
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
domin_g : http://www.divx.howto.pl/
to specjalnie dla Ciebie - prawdziwa skarbnica wiedzy jeżeli chodzi o DivX (chociaż tam zdecydowanie preferują XviD'a jako lepszego jakościowo - osobiście całkowicie się z nimi zgadzam ;> )


środa, 2 czerwca 2004, 14:29
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzieki za lekture.
Jest może cos wstylu dr.Divix ale do kompresji Xvida?


środa, 2 czerwca 2004, 14:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Ja używam Gordian Knot'a. Niektórzy robią wszystko ręcznie (BeSweet, VD - ale one wszystkie są zawarte własnie w GK)


środa, 2 czerwca 2004, 14:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
niestety z G knotem nie moge sobie poradzic :( Mam probelmy z virtualdubem a on a avisynth. Moze ktoś napisac gdzie sie ma znajdowac katalog z synth i jak am byc ustawiona sciezka w GK.
Stanadartowo zainstalowany GK wywala błedy.


środa, 2 czerwca 2004, 18:07
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Cześć Jeesoo. Ja też lubię się pobawidź w avisynthcie ,ale stosunek szybkości do jakości najlepszy jest w Dr.Divx. A oczywiście Xvid z tablicą mpg jest jakościowo nie do pobicia.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


środa, 2 czerwca 2004, 19:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam ten blad -
VirtualDub error: Avi import error: (Unknown) 80040154

widze ze znalazles odpowiedz
moglbys sie podzielic ??


środa, 24 listopada 2004, 17:52
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ok - znalazlem odpowiedz wystarczylo zainstalowac avisynth !


środa, 24 listopada 2004, 18:13
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL