Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 07:53




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 ustawienie kodowania w APpro 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post ustawienie kodowania w APpro
Proszę o pooc... bo mnie już trafia..
Mam problemy z kodowaniem w APpro zrobiłem sobie kawałek filmu no i teraz chcę go wyekspoortować. Sprawa jest taka, ze nic nie wychodzi. Jedyne co potrafie zrobic to zrzucic bez kompresji. Wczoraj przeinstalowałem cały system bo myślałem, ze mam problemy z kodekami. Zainstalowałem ffdshow20040520 i DivxPro511. Próbuję wyeksportować przez ffdsow i HuffYDF w ustaweniach owego. Otrzymalem plik i nie moge go otworzyc. Probowalem to zrobic Divx-em i nic. Proszę o pomoc.... desperacja. Jakie kodeki zainstalować??? żeby było ok.
Chciałem nawet potem dopiero to kompresować w Virtualdubie....
I jeszce jedno czy mogę to wyeksportować do DV jeśli w projekcie mam ustawione windows? Jeśli przestawiam na DVavi to znika mi chanel w audio i nic się nie chce zrobić.
Mam za sobą już tydzień kombinowania a do soboty już bardzo krótko. :(


wtorek, 1 czerwca 2004, 16:27
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Nie używaj AP a problemy znikną 8) . Wybierz export avi i kodek dv.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


wtorek, 1 czerwca 2004, 21:42
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
czym natomiast otwierać owy filmik skompresowany HuffYDF ?? potrzebne są jakieś bajery??


środa, 2 czerwca 2004, 02:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Nie potrzebujesz żadnych bajerów o ile masz faktycznie huffy'ego zainstalowanego i nie jest uszkodzony - każdy odtwarzacz powinien sobie z tym poradzić ... No i o ile plik wynikowy też nie jest uszkodzony ... a tak wogóle to plik wynikowy chcesz mieć w jakim formacie ? Bo pisałeś coś i DivX'ie, a AP nie za bardzo nadaje się do robienia DivX;ów ...


środa, 2 czerwca 2004, 14:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
Zaczynając od początku to ostatecznie chcę to umieścić na VHS ale staram się przy okazji nauczyć czegoś więc kombinuję ale mi za cholerę nie wychodzi. Właśnie w APpro ustawiłem kodowanie huffy no i mam dość spory plik ale po otwarciu tylko dźwięk :( Virtual dub też go nie chce przyjąć. a Hyff`ego używałem z pakietu ffdshow.
Wpadłem na nowy pomysł żeby wypróbować wszystkie kodeki jakie mi proponuje AP :) i tak to Indeo video5.0 mnie satysfakcjonuje ale mam jakieś zgrzyty dźwięku w wynikowym pliku.
Zauważyłem, że jest tak tylko jak eksportuję przez Microsoft Avi w general. Jeśli przestawię na Microsoft DV avi to nie widzę żadnych kanałów w zakładce audio, tak samo się dzieje jak próbuję użyć jakiego kodeka. Jeśli eksportuję dźwięk natomiast jako wav to jest ok. Se pomyślałem, że mogę wszystko niby oddzielnie robić ale chciałbym to jakoś zrozumieć.
Dzięki za pomoc.
Mati


środa, 2 czerwca 2004, 15:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Cytuj:
a Hyff`ego używałem z pakietu ffdshow.


??? ffdshow to nie pakiet kodeków ale zestaw filtrów zasadniczo. Pozwalają on na odtworzenie materiału kompresowanego przy użyciu różnych kodeków bez instalowania tychże ... Sam nie próbowałem szczerze mówiąc, ale nie rozumiem jak AP może Ci to w jakikolwiek sposób kompresować huffym ;/ Ściągnij sobie noormalnego huffy'ego z sieci i wtedy sprawdź co i jak ;>


środa, 2 czerwca 2004, 20:24
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
OK więc tak zrobię a wiesz może czemu właśnie tak się dzieje z dźwiękiem???
Mati.


środa, 2 czerwca 2004, 21:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post 
wystarczyło w ustawieniach audio zmniejszyć wyjście i jest OK. Przesterowanie brało się właśnie stąd a ja nieobeznany byłem jeszcze w Audio mixerze.
Pozdrawiam wszystkich i dziękuję za pomoc.
Mati.


środa, 14 lipca 2004, 10:46
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL