Teraz jest poniedziałek, 24 czerwca 2019, 15:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 + 2 pytania 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 28 kwietnia 2004, 00:49
Posty: 66
Lokalizacja: Warszawa, choć Ostrołęka
Post + 2 pytania
Niejako że pisałem jakiś czas temu i zyskałem od gupy jakąkolwiek odpowiedź, także teraz pragnąłem podziękować i ośmielić się zadać jeszcze dwa pytania.
1. Co się dzieje, że dźwięk w eksportowanym materiale z AP czasem chrobocze, trzeszczy. Dzieje się tak przy praktycznie każdych ustawieniach.
2. Jak w najprostszy sposób połączyć dwa pliki wynikowe z AP aby potomem uż razem je skonwertować do divx-a
Mati.


środa, 2 czerwca 2004, 02:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 25 maja 2002, 01:03
Posty: 510
Lokalizacja: Hajnówka
Post 
Na pierwsze pytanie Ci nie odpowiem, bo tu przyczyn może być bardzo dużo. Ja pracując na AP nigdy z audio problemów nie miałem.

Na drugie pytanie odpowiedź jest prosta - wstaw na Timeline AP oba te pliki jeden za drugim, otwórz Export Timeline, Movie, wybierz kodec DivX i zapisz.
Można to też przeprowadzić przy pomocy Virtual Duba.


środa, 2 czerwca 2004, 02:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Jeżeli zrobisz to w AP to materiał zostanie ponownie skompresowany (czytaj : stracisz na jakości). O ile pliki się skompresowany tym samym kodekiem i przy tych samych ustawieniach to możesz to zrobić w Virtual Dubie (tak jak pisał Tadeusz ;) z wykorzystaniem opcji "File -> Append cośtam" :> Nie zapomnij tylko o ustawieniu strumieni audio i wideo na Direct Strem Copy ;]


środa, 2 czerwca 2004, 14:04
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Ja postaram się odpowiedzieć na pierwsze pytanie, choć moja sugestia nie musi być trafna. Często jest tak, że kodeki AC3 mają plik instal i obok uninstal, a to dlatego, że obecność kodeka w systemie AC3 lubi zakłucać pracę MP3, film w postaci DivX, to nic innego jak udźwiękowiony film formatem MP3. Wielu zaleca instalację AC3 tylko na czas obejrzenia filmu tak udźwiękowionego. Spóbuj odinstalować kodek AC3 i zobacz czy nadal "chrobocze i trzeszczy", dodam, że może być też powodem wybranie bardzo kiepskiej jakości dźwięku wynikowego tzw jakość radiowa.


środa, 2 czerwca 2004, 15:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL