Teraz jest niedziela, 18 sierpnia 2019, 17:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
 Canopus PROCODER 2.0 test jakości 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Jakość w PRO 2.0
retel napisał(a):
Mam tylko pytanie do szanownych kolegów korzystających z Procodera 2.0
Przy ustawieniu metody kodowania video na Constant Bitrate i audio na PCM, nie mogę wybrać większej wartości bitrate niż 7800. Czy u Was również występuje to zjawisko ? Jeśli audio kompresuje do mpega to nie mam ograniczenia w ustawianiu bitrate'u dla video.

Procoder2 dba o to aby nie przekroczyć wielkości maksymalnego przepływu przewidzianego dla standartu stacjonarnych DVD czyli 9.3 Mbps. Oczywiście podana wartość jest łączna dla Audio i Video.


poniedziałek, 13 września 2004, 02:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Biorąc pod uwagę wszystkie za i przeciw stwierdzam że na maszynach z Athlonem najlepiej spisuje sie CCE (jakość+prędkość) natomiast na maszynach z Pentium powyżej 2.4 CanopusProcoder2.0. W CCE dla niskiego bitrate można zmienić tablicę matrixa (do wyboru low bitrate i ultra low bitrate) i jakość materiału wyjściowego jest wtedy super.
maniek


poniedziałek, 13 września 2004, 09:07
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 13 marca 2004, 15:17
Posty: 14
Post 
Ja też mam pytanie do szanownych kolegów używających Procodera 2.0. Chodzi mi o ustawienie ASPECT RATIO ( W TARGET) W Canopusie 1.0 moglem ustawic Video [4:3] i Pixel D1/DV PAL [16:15] . W Canopusie 2.0 moge ustawić tylko Video [4:3]. Przez to moje filmy maja niewłasciwą wielkość klatki. Czy ktoś wie co zrobić?


wtorek, 21 września 2004, 13:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: wtorek, 25 marca 2003, 23:04
Posty: 102
Post 
Witam! W BEiKSie sprzedają Procodera Express po 350zł czy jakość materiału z Procodera Full (2 tys z ogonem) jest lepsza, czy płaci się za dodatkowe funkcje programu?
Do tej pory pracowałem na Movie Factory 3, ale ostatnio program się "wywalał" po zainstalowaniu patcha czerwony kolor (baloniki, oparcia krzeseł) skakały przy panoramowaniu. Ten sam materiał w Workschop 2 chodził OK.
Pozdrówka
ZAWAŁ


wtorek, 19 października 2004, 18:02
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Można znaleźć w necie sposoby na obejście kucza USB w Procoder 2.0!


Jeżeli jest ktoś zainteresowany, proszę o prywatną wiadomość ! :lol:

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


czwartek, 4 listopada 2004, 18:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Romcio napisał(a):
Można znaleźć w necie sposoby na obejście kucza USB w Procoder 2.0!

jest to forum o Cyfrowym Wideo a nie o PIRACENIU ! Następne takie posty poruszające te tematy będą kasowane !
Pozdrawiam


czwartek, 4 listopada 2004, 22:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Mn1s1ek - a coś ty taki, jak pies ogrodnika ?

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


piątek, 5 listopada 2004, 20:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
Romcio napisał(a):
Mn1s1ek - a coś ty taki, jak pies ogrodnika ?


:-) Złe porównanie. Z używaniem nielegalnych programów każdy wie jak jest. Nie zmięnię tego ja, Ty czy ktokolwiek inny. Chodzi tylko o to, żeby postępować na tyle inteligentnie i nie robić takich numerów jak taki jeden kretyn, który chwalił się w innym poście, iż udało mu się znaleźć jakiegoś cracka i pod niebiosa wychwalać crackerów. To nie miejsce ku temu. Nie chciałem aby się to powtórzyło i uciąłem dyskusję w zarodku.

Jeśli nie jesteś legalny - staraj się chociaż sprawiać takie wrażenie.

Stara, dobra maksyma...

Pozdrawiam
Niedobry Mn1s1ek :-)


piątek, 5 listopada 2004, 20:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 16 lutego 2004, 02:30
Posty: 796
Post 
Mn1s1ek - masz rację !
Dobrze prawisz - jesteś fajny kolo :wink:

_________________
Zapomniał wół , jak cielęciem był !


sobota, 6 listopada 2004, 19:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Płynność obrazu
Hej Mam pytanie odnośnie płynności obrazu kompresowanego z formatu DV do mpg2 Czy ktoś zna procedurę postępowania (ustawienia przeplotu,motoryki obrazu itp) polepszającą płynność zakodowanego materiału Jak spreparować plik przed kompresją aby poprawić motorykę obrazu???
W porównaniu do płytek orginalnych pozostaje ona mym zdaniem daleko w tyle (przynajmniej w czasie odtwarzania plików mpg2 na kompie) Pozdrawiam Mój adres bigabo2@wp.pl Piszcie jak coś wiecie Dzięki


piątek, 7 stycznia 2005, 19:11
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: piątek, 1 sierpnia 2003, 00:55
Posty: 96
Lokalizacja: Tarnów
Post 
ProCoder przede wszystkim świetnie konwertuje NTSC na PAL, jakość brzytwa, po authoringu nie do rozróżnienia który był oryginałem a który konwersją. Z moich testów wynika że radzi sobie z tym lepiej niż osławiony Firestore DV Converter.


czwartek, 30 czerwca 2005, 21:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 3 października 2005, 13:23
Posty: 10
Post 
Zawał napisał(a):
Witam! W BEiKSie sprzedają Procodera Express po 350zł czy jakość materiału z Procodera Full (2 tys z ogonem) jest lepsza, czy płaci się za dodatkowe funkcje programu?
Do tej pory pracowałem na Movie Factory 3, ale ostatnio program się "wywalał" po zainstalowaniu patcha czerwony kolor (baloniki, oparcia krzeseł) skakały przy panoramowaniu. Ten sam materiał w Workschop 2 chodził OK.
Pozdrówka
ZAWAŁ


czy Procoder Express to plug-in do Adobe Premiere?
pozdrawiam


wtorek, 29 listopada 2005, 13:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
http://www.canopus.com/products/ProCode ... /index.php
Jak widać działa jako plug-in w programach:
Canopus EDIUS
Canopus Let's EDIT
Adobe Premiere 6.x
Adobe Premiere® Pro


wtorek, 29 listopada 2005, 16:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzisiaj robiłem porównanie DVD i wyszło mi, że Procoder 1 przy dużo wolniejscej pracy niż Procoder 2 daje lepsza jakośc (ostrośc itp).

Pozdrawiam


niedziela, 5 marca 2006, 23:39
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 listopada 2002, 18:46
Posty: 35
Post 
Witajcie !
A jak odróznić ProCodera 1 od 2 ?


piątek, 14 lipca 2006, 10:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 43 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL