Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 19:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Gordian Knot - dziwny błąd przy kompresji 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Gordian Knot - dziwny błąd przy kompresji
Gdy zaczynam kompresje w GK wyskakuje okno z błędem:

VirtualDub Error
Avisynth open failure:
TomsMoComp: Supports YUY2 and YV12 color formats only
(D:\broke\111.avs, line 35)

gdy zmieniam przeplot z TomsMoComp na inny wyskakuje :

VirtualDub Error
Avisynth open failure:
SimpleResize: Horizontal pixels must be divide by 2
(D:\broke\111.avs, line 51)

zapis w dzienniku wyglada tak:
Trying to open log-file
Error: Could not open D:\broke\vdenc.log
Error: Could not count encoded Frames.
...
Correcting bitrate...
Orginal bitrate = 2951 k=(1000)bits/s
Error: Correction imposible
Now encoding at 2951 k=(1000)bits/s

Czy da sie to naprawic bez formata systemu ?


sobota, 10 lipca 2004, 14:04
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 30 marca 2004, 00:37
Posty: 169
Post 
po pierwsze musisz dopisac w edycji pliku konversje na YV12

musi byc podzielne przez dwa zwin rozdziellczosc z np. 718 na 716


czwartek, 5 sierpnia 2004, 16:21
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
eghm ... zasadniczo to rozdziałka tak w pionie jak i w poziomie powinna być podzielna przez 16 ;>


wtorek, 10 sierpnia 2004, 00:56
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ashik: jak otworzyc tą edycje pliku i zapisac tą konwersje YV12 ?
mam ustawiona rozdzielczosc 720x480 bo taki mam jest źródłowy avi (zgrywany z kamery o systemie NTSC). Wczesniej bylo wszystko OK i nie musialem zmieniac rozdzielczosci.
jeesoo: podzialka w pionie i w poziomie jest ustawiona na 16, ustawilem ja tak wlasnie po to zeby mozliwe bylo ustawienie rozdzielczosci 720x480
Z reszta przed tym błędem jest jeszcze jeden z virtual duba w związku z
zaznaczoną opcją odtrzeplecenia. ( po wylaczeniu odtrzeplecenia blad znika i zostaje wlasnie ten z ktorym nie moge sobie poradzic)
Poza tym na drugim komputerze mam inny blad VirtualDub: jakis zly format pliku źródłowego.
Moze poprostu wszystko przez tego VirtualDuba i wystarczy sciagnąc inną jego wersje, przypominam ze wsczesniej wszystko mialem ok.
Prosze pomózcie jesli mozecie, bardzo mi na tym zalezy, dzieki z gory.


piątek, 1 października 2004, 00:04
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ok - to uwaga - trik już był opisywany więc powtórzę tylko raz ... ;P

Przed wciśnięciem "guziczka" Save&Encode Kliknij sobie Edit
To co się ukarze to skrypt do AviSyntha ...
Linijki poprzedzone "#" to te które AviSynth pominie ;>

Po linijce Open ... czy coś w tym stylu robimy nowy wpis :
ConvertToYUY2

Od nowej linijki oczywiście

A później już standardowo ...

Pozdrawiam - życzę udanych bojów z GK - warto go poznać ...


sobota, 9 października 2004, 18:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL