Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 19:23




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 TMPGEncoder i Premiere Pro 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 czerwca 2004, 12:15
Posty: 16
Post TMPGEncoder i Premiere Pro
Witam i od razu pytam. Po zmontowaniu filmika (czy to w Premiere Pro i Pro 1.5) i wyeksportowaniu go do pliku AVI rowniez w formacie DV (bo filmik sciagnaiety premierem z kamerki) chce przystapic do jego zakodowania do MPEG-2. Po uruchomieniu TMPGEnc i wybraniu pliku zrodlowego koder odczytuje rozmiary filmu, lecz w oknie podgądu wyswietla ciemnosc. Zakodowany plik MPEG2 tez jest czarny, dziwek jest ok. Przy przekodowywaniu TMPGEnc z divx na MPEG-2 nie ma tego problemu. Procoder natomiast dobrze koduje zmontowany w Premierze film, ale jego jakosc mnie nie zadawala. W czym tkwi problem i jak go obejsc? Z gory dziekuje za odpowiedz.


wtorek, 13 lipca 2004, 19:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Problem był omawiany z 3 dni temu. Poszukaj a znajdziesz :lol:


wtorek, 13 lipca 2004, 21:00
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 29 czerwca 2004, 12:15
Posty: 16
Post 
Znalazlem, al eniestety nic mi to nie pomoglo :-( Probowalem Cinema craftem przekodowac filmik zlozony w premierze pro 1.5, ale i tutaj program sie wysypuje. Podejrzewam, ze chodzi tu o kodek DV Microsoftu. W jaki sposob zmienic w premierze na inną wersje kodeka DV? Byl i o tym post, ale niestety, rada nie dotyczy pro 1.5.


wtorek, 13 lipca 2004, 23:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
przepraszam a niemozna bezposrednio z Premiera wypuscic mpeg2 ??


niedziela, 29 sierpnia 2004, 23:16
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 18 stycznia 2004, 13:04
Posty: 822
Post 
mleczarz napisał(a):
W jaki sposob zmienic w premierze na inną wersje kodeka DV?.


Ściągnij to sobie:
http://www.p1otr.klub.chip.pl/Panasonic ... 0Codec.zip
Następnie rozpakuj, kliknij prawym klawiszem na pliku z rozszerzeniem INF i z wyskakującego menu kontekstowego wybierz opcję ZAINSTALUJ. Będziesz miał wtedy zainstalowany nowy, dobry, bezpłatny kodek DV Panasonica. Później zostanie CI już w Premierze zmienić w ustawieniach projektu kompresje na ten właśnie kodek Panasonic DV Type 2.
Pozdrowienia


poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 07:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL