Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 23:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 obraz mi skacze, prosze o pomoc 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post obraz mi skacze, prosze o pomoc
mam karte miro video dc30plus, kompa 1,6 athlon, 120gb, win 2000,-
mam problem z obrazem ,tnie sie , traci 50% klatek, co musze poprawic na co zwrocic uwage??


wtorek, 10 sierpnia 2004, 22:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
Sprawdź, czy jest włączony tryb DMA dla dysku twardego. Pozatym dysk musi być zdefragmentowany, a najlepiej zgrywać na pustą partycję.
Pozdro


środa, 11 sierpnia 2004, 13:58
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post re
a gdzie moge znalesc MDA?? co to jest? z gory dziekuje za pomoc


środa, 11 sierpnia 2004, 17:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 21 sierpnia 2003, 20:17
Posty: 498
Lokalizacja: Katowice
Post 
W panelu sterowania musisz otworzyć menadżer urządzeń; wybrać Kontrolery IDE/podtswowy kanał IDE - we właściwościach ustawienia zawansowane - tu trzeba sprawdzić tryb trasferu.


środa, 11 sierpnia 2004, 17:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
dysk 120GB jest z pewnością dyskiem nowej generacji, gdzie prędkość jego dostępu znacznie przewyższa potrzeby dla płynnego zapisu lub odczytu video, defragmentację robiłem ostatnio mając Win95 nie sądzę by to był powód. Obecnie mam dyski po 160GB dziennie niemal dwukrotnie są zapełniane trzy-godzinnymi materiałami i uwaga nie są podzielone na partycje, a i tak nie wymagają defragmentacji. Obawiam się, że albo jest zbyt małe buforowanie wynikające z niedostatecznej pamięci ram (zbyt mało), albo w tle pracuje tak wiele innych rzeczy, że nie pozwalają one na płynną pracę z video. Myślę też, że instalacja Windows 2000 sama optymalnie i domyślnie załączyła DMA dla dysku nie wiem, czy nawet daje możliwość rezygnacji z DMA i to też bym odrzucił. Stawiam na zbyt małą pamięć, lub zbyt wielkie obciążenie systemu innymi aplikacjami pracującymi w tle, oczywiście to tylko moje domysły i chętnie dowiem sie co było powodem o ile problem zostanie rozwiązany :)
Pozdrawiam gorąco.


czwartek, 12 sierpnia 2004, 00:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Rwanie podglądu
Ja mam tez podobny problem...Brak płynnego podglądu..mam cel d 2,4 512ramu fx5200 i dysk 120gb..nie wim w czym rzecz..moze karta grafiki..ram pożyczyłem i dodałem do 1gb i to samo moze mini mini lepie..ale nie mozna nic zmontowac w pinaclu bo nie widać co montować. :)


poniedziałek, 20 września 2004, 16:34
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL