Teraz jest poniedziałek, 17 czerwca 2019, 19:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Konfiguracja Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 sierpnia 2004, 21:19
Posty: 7
Post Konfiguracja Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert
Witam
Potrzebuje wiedziec jak skonfigurowac w opcjach w/w karte.

Potrzebuje nagrywac video, ale albo pliki zajmuja kosmiczne wielkosci, albo jak w przypadku VCD rozmazuja sie. Za duza pewnie kompresja.

Co mam zrobic? Bardzo prosze o pomoc..


sobota, 21 sierpnia 2004, 21:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 sierpnia 2004, 21:19
Posty: 7
Post 
No chłopaki, wiele osób ma tą karte:)

W jakich ustawieniach nagrywacie coś z TV ? jakie kompresje, formaty itp?


niedziela, 22 sierpnia 2004, 19:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam ta karte. osobiscie to wole robic tak ze z niej zgrywam bez kompresji w 384x288@25fps a potem w virtualdub robie do xvida. ale jesli zalezy ci na kompresji w locie to ta karta powinna sobie poradzic.
ja do filmow zgranych z mojego analogwego soniaka hi8 uzywam kompresji xvid quantizer 4. tak spakowany filmik ma przyzwoite rozmiary i dobra jakosc. ale nie probowalem w locie tego kompresowac przy zgrywaniu. choc wydaje mi sie ze przy tej rozdzielczosci powinna sobie karta poradzic. gorzej przy pelnej rozdzielczosci dla pal.


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 23:42
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 sierpnia 2004, 21:19
Posty: 7
Post 
Wielkie dzieki za odpowiedz ale nie mam konkretow o ktore mi chodzilo. Mianowicie chcialbym wiedziec czy jest to MPEG-1, MPEG-2(do wyboru Normal, Good i Optimal), VCD, Super VCD, DVD, Windows Media(R) Video, Uncompressed AVI, DirectBurn VCD, DirectBurn SuperVCD...

Ktorym profilem nagrywasz? albo nagrywacie?


wtorek, 24 sierpnia 2004, 17:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ja utworzylem nowy profil i tam wrzucilem takie ustawienia jak mi pasuja.


środa, 25 sierpnia 2004, 12:56
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 sierpnia 2004, 21:19
Posty: 7
Post 
Czyli jakie?


środa, 25 sierpnia 2004, 18:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Konfiguracja Leadtek WinFast TV 2000 XP Expert
tixi napisał(a):
Witam
Potrzebuje wiedziec jak skonfigurowac w opcjach w/w karte.

Potrzebuje nagrywac video, ale albo pliki zajmuja kosmiczne wielkosci, albo jak w przypadku VCD rozmazuja sie. Za duza pewnie kompresja.

Co mam zrobic? Bardzo prosze o pomoc..


środa, 25 sierpnia 2004, 21:06
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Xvid4 384x288 PAL
takie ustawienia mam jesli zgrywam z kompresja. przy wiekszej rozdzielczosci karta raczej niewyrabia


czwartek, 26 sierpnia 2004, 11:58
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
;>
najlepiej zrobisz jak będziesz zrzucał w mpegu2... tyle że pliki małe nie będą - ale zawwsze można je później skompresować do xvid'a np. i otrzymasz lepszą jakość niż gdybyś od razu zrzucał w xvid'zie. Rozdziałka oczywiście pełna (720x576) Co do ustawień (ja nei pamiętam a nei mam teraz karty pod ręką) Good Optimal itd. popróbuj sam które ustawienie daje Ci lepszy efekt ...
Co do dźwięku to czy go kompresować zależy od mocy Twojego PC ... Sama już kompresja w locie do MPEG'a 2 zajmie Ci sporo zasobów procesora ...
Jeżeli przy kompresji dźwięku do mp3 zacznie Ci gubić klatki to ustaqw tak żeby Ci robił dźwięk niekompresowany - zrobisz to sobie później ...

PS. Filmy zrzucaj sobei na zdefragmentowany wcześniej dysk ... (najlepiej na pusty/czysty)

Pozdrawiam ...


czwartek, 9 września 2004, 22:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: sobota, 26 kwietnia 2003, 03:57
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Post Dżwięk w WinFast 2000 Expert.
Witam, od niedawna jestem posiadaczem (szczęśliwym(?)) tej karty i jak na razie moje problemy to:
1. dwięk przy oglądaniu programów - brzytwa, ale już jakość dźwięku po zgraniu programu na HDD brzmi "jak z wiadra". Długo trwało zanim wogóle udało mi się tak poustawiać, żeby wogóle był dźwięk w zgranym pliku mpg. W końcu po zabawie z kabelkami ( dzięki Bogu na Sound Blasterze są trzy wejścia: dla CD, karty i modemu) dźwięk miodzio (ale tylko przy oglądaniu). W ustawieniach Audio-Out Control Line i Audio Recording Cotrol Line ustawiłem Aux Volume. Pytanie: czy są jakieś dodatkowe ustawienia, które pominąłem?
2. Obciążenie procka (Athlon 1600+) przy oglądaniu wynosi 30-40%, a przy zgrywaniu -100%, początek nagrywania to zawsze krótkie szarpnięcie obrazu i dźwięku. Pytanie: czy można w jakiś sposób ustawić mniejsze obciążenie (testy np. w PC World Komputer wskazywały, że obciążenie procka to max 13%)?

_________________
"...gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."


sobota, 1 stycznia 2005, 21:51
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL