Teraz jest poniedziałek, 24 czerwca 2019, 15:54




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Premiere Pro 1.0 /1.5 (7.0) kodowanie CCE 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 11 sierpnia 2003, 23:29
Posty: 11
Post Premiere Pro 1.0 /1.5 (7.0) kodowanie CCE
Czy w Premiere Pro 1.0 /1.5 (7.0) można używać do kodowania zewnętrznych koderów do formatu mpeg2 np. CCE ? Czy program koduje materiał tylko przez wbudowany Adobe Media Encoder.

_________________
Pozdrawiam,
JAROmix


poniedziałek, 23 sierpnia 2004, 21:37
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 11 sierpnia 2003, 23:29
Posty: 11
Post 
Z tego co wywnioskowałem nie ma takiej możliwości tak jak to było w wersji 6.5. Należy materiał pierwsze exportować a dopiero potem kodować w zewnętrznym programie.
Adobe Media Encoder - koduje mi materiał 1:20 - 2 przebiegi w czsie 11godz (proc 1800) a CCE - 3 przebiegi w czasie 7godz. Czy warto w tym przypadku poświęcać 4 godziny na kompresje w tym pierwszym :?:

_________________
Pozdrawiam,
JAROmix


środa, 25 sierpnia 2004, 10:41
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 4 stycznia 2004, 19:48
Posty: 140
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Pewnie że nie warto.

_________________
Zapraszam na forum Vegas Video http://kamera.knc.pl/forum
Mój GG: 1542615


środa, 25 sierpnia 2004, 15:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 sierpnia 2004, 19:24
Posty: 11
Post 
Można to zrobić!!!! Musisz tylko zainstalować video frameserver (polecam
Debugmode frameserver) ze strony http://www.videohelp.com/tools?s=27#27 TO DZIAŁA!! W Adobe przy kodowaniu zamiast DV wybierasz
video frameserver i jazda - plik avi wczytujesz do CCE i rozpoczyna się bezpośrednie kodowanie do mpg2


poniedziałek, 30 sierpnia 2004, 17:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 9 września 2004, 14:37
Posty: 1
Post 
Witam sznownych forumowiczów

Ja mam takie pytanie. Chciałem zrenderowany materiał z premiery przekodować za pomocą CCE i pomyslałem sobie że zrobie to tak, że gotowy materiał wypluje z premiery do formatu DV Microsoft avi i potem Cinema Craftem go zkokuje, lecz gdy wciskam encode CCE wyskakuje mi taki błąd:
ICDecompressGetFormat() failed: -2

co to jest i jak sobie z tym poradzić? Proszę o rady


czwartek, 9 września 2004, 16:30
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL