Teraz jest poniedziałek, 22 lipca 2019, 18:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Kompresja "na raty" 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
andrew napisał(a):
ulead do dvd jak kompresuje to uzywa kodeka sony ktory jest w pakiecie uleada

próbowałem na róznych kadekach do róznych formatów i jedyne co sie udało skopiowac to pusty plik temp cos tam czyli jednym słowem u mnie klapa nie da sie na raty :cry: szoda troche czasu zmarnowałem ale czego nie robi sie dla sportu :twisted:


niedziela, 29 sierpnia 2004, 02:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
jam3 napisał(a):
......bo nie spotkałem jeszcze programu do kodowania
abym mogł
wskazac mu ,że z tego pliku od np. 9 minuty filmu kodowac z dv do mpeg2
tylko mogę wskazac tylko cały plik który ma byc przekodowany do mpeg2

Przecież chociażby w procoder express można okręslić od-do jaki wybrany obszar naszego avi ma kompresować, ale jest ważna rzecz o której nie było tu jeszcze mowy: nie chcę planować pracy na raty, a mieć możliwość wybrania w dowolnej chwili jak gdyby funkcji "przerwij by powrócić" nie chcę też uzyskiwać kawałków mpeg2 i dalej łączyć je, a jedynie tworzyć wciąż jeden plik
i dalej napisał(a):
...i mozna by dalej kodowac "nastepna rata" nawet do innego pliku- wszak to nie musi byc koniecznie przekodowanie w jednym pliku - połczenie jednolitych plików filmowych to nie problem
no jest problem jeśli nie będzie to precyzynie ten sam punkt cięcia to klapa odcinanie nadmaru to już zabieg, ta dochodząca potrzeba dalszej pracy zaczyna nie mieć sensu nad czekaniem jednak tych kilku godzin trwającej kompresji bez żadnego kombinowania później i kolejna ważniejsza rzecz: jak ten cały temat ma się do kompresowania dwuprzebiegowego, gdzie pierszy przebieg, trwający niekiedy również bardzo długo (połowę czasu trwania całej kompresji) tworzy nam wciąż plik o wielkości zero kB, wszystkie informacje z analizy tego przebiegu są przechowywane w innym miejscu systemu dopiero drugi przebieg nadpisując plik powstały przy pierwszym, pobiera te informacje zapisane gdzieś tam, które wcale nie są plikiem video i buduje faktyczny rosnący w wadze mpeg2.
Pozdrawiam gorąco


niedziela, 29 sierpnia 2004, 13:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Montażysta Darek A. napisał(a):
jam3 napisał(a):
......bo nie spotkałem jeszcze programu do kodowania
abym mogł
wskazac mu ,że z tego pliku od np. 9 minuty filmu kodowac z dv do mpeg2
tylko mogę wskazac tylko cały plik który ma byc przekodowany do mpeg2

Przecież chociażby w procoder express można okręslić od-do jaki wybrany obszar naszego avi ma kompresować,

http://pasaz.swiatobrazu.pl/index.php?s=770&c=3&pr=38
ale mi nie chodziło o to by wskazac recznie tylko pełni automatycznie
daje plik który nalezy przekodowac i nie otwirajac go w opcjach wpisuje
od 9 min i 3 sek do 29 min koduj do mpeg2
w sumie to recznie mozna w prawie kazdym programie do edycji avi
wyciac kawałek od do


niedziela, 29 sierpnia 2004, 14:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3416
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie pomyliłem sie !! nie ma mowy o żadnym programie do edycji procoder nie jest programem do edycji a jedynie kompresorem i konwerterem. Wczytujemy do niego avi zaznaczamy opcje zaawansowane wchodzimy i określamy od - do.


niedziela, 29 sierpnia 2004, 14:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 30 października 2003, 10:13
Posty: 764
Post 
Montażysta Darek A. napisał(a):
Nie pomyliłem sie !! nie ma mowy o żadnym programie do edycji procoder nie jest programem do edycji a jedynie kompresorem i konwerterem. Wczytujemy do niego avi zaznaczamy opcje zaawansowane wchodzimy i określamy od - do.

ok :!: czyli musi byc wczytany ale on nie jest darmowy :idea:


niedziela, 29 sierpnia 2004, 14:38
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 9 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL