Teraz jest czwartek, 27 czerwca 2019, 12:29




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 napisy z txt do ssa - jak wydłuzyc czas wyswietlania? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post napisy z txt do ssa - jak wydłuzyc czas wyswietlania?
Zmieniam format napisów z TXT do SSA aby potem wrenderowac je w plik filmowy DVD. Napisy jjednak w plku wynikowym mpg za szybką sie chowają i nie mozna nadazyc je przeczytac. jak wydłuzyc czas wyswietlania? Do zmiany formatu uzywam Subtitle Tool lub SubRip.1.17.1. jak to zmienic w ktoryms z tych programow?

Prosze pilnie o wskazowki, bo mam film do zrobienia:)

pozdr.


piątek, 3 września 2004, 06:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
"Aby przekonwertować standardowy format napisów .txt do formatu .smi można użyć programu Sub-Edit Player (http://www.subedit.prv.pl)."


piątek, 3 września 2004, 08:08
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
A po co mi smi? Chodzi mi o to jak wydłuzyc czas wyswietlania przy zmianie formatu na ssa.


piątek, 3 września 2004, 21:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie wiem czy zauważyłeś że jest to cytat w którym zawarty jest adres strony http://www... gdzie prawdopodobnie można znaleść rozwiązanie Twojego problemu. Na e-mail przesyłam Ci instrukcje jaką otrzymałem wraz ze sprzętem nz temat Odczytu formatu DivX w sprzęcie marki SAMSUNG. Może to w jakiś sposób będzie Tobie pomocna.


piątek, 3 września 2004, 23:13
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
Sprobowalem uzyc do konwersji SubEdit ktorego wskazałes. jest tam fajna opcja do wydluzania czasu wyswietlania napisow. Dziekuje za wskazowkę. Teraz wszystko jest OK.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam.


Darek


sobota, 4 września 2004, 00:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 22:50
Posty: 4
Lokalizacja: Gorzów wlkp.
Post 
Witam
jestem nowy na firum. Mam problem z napisami na vcd. Mianowicie napisy i obraz nie nadążają za dżwiękiem, tzn dżwięk idzie szybciej niż cała reszta. W czym tkwi problem, prosze pomóżcie.


sobota, 11 września 2004, 22:59
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
Abigor, a robisz wg tego opisu? http://free.of.pl/p/pajew/index.html
Jesli nie, to sprobuja ta metodą, tylko w TMPGEnc zamiast profilu DVD wybierz VCD.


niedziela, 12 września 2004, 08:52
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dzieki za linka. Zrobilem wszystko zgodnie z instrukcjami. Mam tylko jeszcze jedno pytanko: jak długo frame server zapisuje do formatu *vdr? Bo tak coś mi sie zdaje że po godzinie oczekiwania coś powinno się w okienku frame servera ruszyć, a tu nić sie nie dzieje.


niedziela, 12 września 2004, 13:13
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 22:50
Posty: 4
Lokalizacja: Gorzów wlkp.
Post 
ten post wyżej to ja wysłałem tylko sie zapomniałem zalogować


niedziela, 12 września 2004, 13:14
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
podgląd filmu w czasie konwersji widzisz w okienku programu TMPGEnc. Vdr to nie format to, tylko plik danych potrzebnych do konwersji..


niedziela, 12 września 2004, 17:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 11 września 2004, 22:50
Posty: 4
Lokalizacja: Gorzów wlkp.
Post 
wporządku, tylko dlaczego virtualdub nie zapisuje mi pliku tego pliku z danymi. Po wciśnięciu start i wpisaniu nazwy pliku pojawia sie to nieszczęsne okienko frameservera i nic sie nie dzieje. Normalnie jak sie cos zapisze to okienko zapisu znika - a tu nic. I o to mi konkretnie chodzi.


niedziela, 12 września 2004, 20:13
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 28 września 2003, 12:19
Posty: 111
Post 
Nie wiem o co ci dokladnie chodzi. Uruchamiasz "start frameserver". Pojawia sie okienko z nazwą filmu: xxx.avi, klikasz start. Wpisujesz nazwe pliku (koniecznie z rozszerzeniem) np: abigor.vdr i kilkasz zapisz. Pojawia sie okienko "frameserwer mode - virtual dub". I tu juz nic nie robisz!!!! Odpalasz Tmpegenc i tam ladujesz plik vdr, ale przy otwieraniu wybierz "wszystkie pliki" aby ujrzec plik vdr i go otworz. To wszystko.


poniedziałek, 13 września 2004, 10:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Już sobie poradziłem, dzieki za rady.
Pozdrawiam Abigor


niedziela, 19 września 2004, 12:00
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL