Teraz jest środa, 23 października 2019, 00:28




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 
 z pc na kamerę 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post z pc na kamerę
problem z przegraniem materiału spowrotem na kamerę ,probowałem w movie maker w adobe premier i zawsze to samo np 10 min filmu na kamerze widać z 3 albo 4 klatki reszta czarny obraz co robić


środa, 13 października 2004, 02:05
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 04:33
Posty: 158
Lokalizacja: Białystok
Post 
sterowniki,ustawienia (setup).

_________________
JVC - GR-D 73E


środa, 13 października 2004, 02:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mam panasonica nv gs 15eg
jakie sterowniki i gdzie zmieniac te ustawienia
proszę o podpowiedz


środa, 13 października 2004, 13:35
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 3 września 2004, 04:33
Posty: 158
Lokalizacja: Białystok
Post 
Anonymous napisał(a):
mam panasonica nv gs 15eg
jakie sterowniki i gdzie zmieniac te ustawienia
proszę o podpowiedz

ustawienia zmienia się w zakładce "setup".odnośnie sterowników itp warto też zajrzeć na stronę producenta

_________________
JVC - GR-D 73E


sobota, 16 października 2004, 01:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
przy zakupie kamery dostałem tylko sterownik usb kamery internetowej a zgrywam przez fire ware ,żadnych sterowników do kamery innych nie mam,próbowałem też w scenalyzer też czasami nagra z 5s poprawnie a zaraz potem zgrywany film przeplatany czarnym obrazem i tak na zmiane .
Proszę pomocy może coś w ustawieniach komputera


wtorek, 19 października 2004, 10:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Może zaczniemy po kolei :
Kontroler Fire-Wire nie wymaga sterowników.
Jesli zgrywasz z kamery na HDD i jest wszystko OK to znaczy, że system wykrył Twoją kamerę i zainstalował sterownik urządzenia.
Napisz :
1. Czy występują jakiekolwiek problemy przy zgraniu z kamery na HDD ?
2. Czy podczas zgrywania z HDD na taśmę miniDV jest te kilka klatek tego filmu co zgrywasz, czy nie ma komunikacji wogóle ?
3. Jaki masz OS, procesor ile RAM-u (włączone DMA) ?
Potem pomyślimy dalej ...
Pozdrawiam.


wtorek, 19 października 2004, 11:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Witam Maryś
przy zgrywaniu z kamery na komp żadnych problemów
przy zgrywaniu po obrobieniu materiału (próbowałem nagrywać też ten sam materiał nie obrobiony)na taśme w kamerze ,nawet podczas podglądu przy nagrywaniu na monitorku kamery,widać obraz zachwilę rozjeżdza się nachodzą czarne pola ,obraz całkiem zanika pojawia się czarny ekran, za chwilę znowu jakaś klatka wskoczy i tak dalej.I taki jest efekt nagrywania w każdym z tych programów w których pracowałem
mój komputer celeron 2GHz, ram 256, twardziel 80 Gb.Zauważyłem też że w scenalyzer i adobe premiere gdzie jest podgląd na kompie nagrywanego materiału że w czasie kiedy właczam zapis na taśmę to obraz podglądu w kamerze jest taki jak opisywałem a na komputerze ruch jest taki poklatkowy.to chyba tyle proszę owskazówki co robić dalej


wtorek, 19 października 2004, 19:22
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mój os to xp
a DMA ?gdzie to sprawdzić


wtorek, 19 października 2004, 19:26
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Tak na szybko bo jestem zajęty.
DMA pamięci RAM w Windows XP włącza się w Menedżer urządzeń i potem chyba kontrolery IDE ustawienia sprawdź.
Po drugie zalecane jest 512 MB RAM, zdefragmentowany dysk.
Można jeszcze zmienić slot karty Fire-Wire lub podłączyć kabel do innego portu na kontrolerze( chodzi o przerwania). Sprawdź.
Pozdrawiam.


wtorek, 19 października 2004, 20:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dma włączone ,zmieniałem i sloty i porty nic nie pomogło ,jestem w trakcie dokładania pamięci ram,ale zauważyłem że w programie scenalyzer zgrywany materiał do kamery jes przerywany tymi czrnymi kwadratami do około 20sek przed konńcem filmu potem jest ok.sprawdziłem przgrywać filmy około 15 sek i wtedy nagrywa cały ten film bez problemu


piątek, 22 października 2004, 11:03
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
ram 512 Mb żadnej poprawy dalej ten sam efekt
co dalej plis


piątek, 22 października 2004, 12:57
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Dość dawno temu miałem podobny problem ze zgraniem materiału na kamerę. Polegało to na tym że nie było widać na LCD filmu tylko od czasu do czasu po kilka kwadracików. Walczyłem z tym kilka miesięcy.
Wreszcie pomogło wyłączenie pewnej opcji w biosie (coś związane z temperaturą - płyta gł. to MSI KT3V).
Wieczorem sprawdze i napisze o jaki parametr dokładnie chodziło. W tej chwili wszytko śmiga - żadnych problemów.


piątek, 22 października 2004, 13:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 30 kwietnia 2003, 08:27
Posty: 294
Post 
Właśnie sprawdziłem. W moim przypadku wyłączenie w biosie opcji "CPU HALT Command detection" całkowicie usunęło problem ze zgrywaniem materiału z HDD na kamerę.


piątek, 22 października 2004, 18:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post ?
A jesli chcę ze zwykłej kamery na pc to co mam zrobić :/


sobota, 4 grudnia 2004, 00:30
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 14 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL