Teraz jest wtorek, 25 czerwca 2019, 22:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Kompresja filmow 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post Kompresja filmow
Zgrywam filmy do .avi przez blueboxa (pinnacle systems)
Obrabiam w premierze 6.0 i chce zgrac na dvd nei wiem jak to zrobic bezposrednio z adobepremiera bo slyszalem ze sie da ale nie wiem jak.
Po drugie probowalem cos takiego jak export time line>advenced media player i potem jakies w miare dobre ustawienia (640x480x24fps) ale po zgraniu film i tak jest w slabej jakosci i chcialbym sie dowiedziec jak najlepiej i czym zgrywac?? najlepiej zbey bylo to dostepne za darmo w internecie :). Z góry dzięki. Acha nie szukalem takich tematow bo sprzet jest indywidualny i problem chyba zreszta tez :). Pozdrawiam


środa, 3 listopada 2004, 21:16
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 26 stycznia 2002, 03:22
Posty: 321
Lokalizacja: Poznań
Post 
problem nie jest indywidualny, stary ze ho ho
1. musisz sporo kombinowac, doswiadczenia itp
2. poczytaj archiwa tego forum i innego
3. pogogluj troche (http://www.google.pl) a na pewno znajdziesz nie jedna odpowiedz
4. ja polecam program ProCoder (wersja 1.5). Po instalacji masz puzniej to w Premierce, jako wtyczka

Program to jedno, ustawienia to drugie, authoring to trzecie itd

Na pewno w necie doczytasz o tym DUZO. Jesli nie zadawaj pytanka, ale najpierw lepiej poszukac, szybciej znajdziesz pomoc ;-)

_________________
Garfild


środa, 3 listopada 2004, 21:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 1 listopada 2004, 00:52
Posty: 552
Lokalizacja: Warszawa
Post 
przede wszystkim po co ci 640/480 i to 24kl/sek po drugie zmontowany i wyeksportowany plik do avi musi być w palu 720/576 po trzecie importujesz go do dowolnego programu do DVD choćby pinacle studio 8 lub 9 układasz dowolne menu dajesz polecenie utwórz dysk robisz kawkę albo idziesz na piwko i za jakiś czas masz płytę. To tyle


środa, 3 listopada 2004, 21:49
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post 
Ok dzieki poszukam jesli bede mial problemy napewno tu wroce :)


czwartek, 4 listopada 2004, 08:17
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 3 listopada 2004, 21:04
Posty: 21
Post 
Szuklem szukalem i znalazlem tylko platnego encodera (procdoer) moze ktos mi podac jakis bezplatny znosny encoder??


sobota, 6 listopada 2004, 13:21
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 27 lipca 2004, 14:02
Posty: 38
Lokalizacja: Śląskie
Post 
DVD bezpośrednio spod Premiera można wypuścić z Premiera 6.5 lub nowszego. Z Premiera 6 musisz to robić "na około".


poniedziałek, 8 listopada 2004, 20:31
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL