|
Teraz jest czwartek, 21 stycznia 2021, 17:48
|
Zobacz wątki bez odpowiedzi | Zobacz aktywne wątki
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
DVD-+ RW stacjonarna - jaka najlepsza?
Autor |
Wiadomość |
Adaśko
Nowy
|
 DVD-+ RW stacjonarna - jaka najlepsza?
Witam Wszystkich,
Zamierzam kupic nagrywarke DVD stacjonarną proszę więc o opinie na jakich Szanowni Forumowicze pracujecie, co polecacie... SONY czy PHILIPS, a może cos innego?
Z góry wielkie dzieki. @@@
Adaśko.
_________________ Adaśko.
|
piątek, 3 grudnia 2004, 22:57 |
|
 |
Adaśko
Nowy
|
Witam,
Ponownie zachęcam wszytkich posiadaczy DVD recorderów stacjonarnych o podzielenie się opiniami ze mną. Proszę sedrecznie wskazać najlepszą markę, (tą którą używają) biorąc po uwagę żywotność (nieusterkowość) , jakość zapisu , funkconalnosć.
Z góry dziękuje za zrozumienie.

|
niedziela, 5 grudnia 2004, 19:48 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Ave.
okresl parametry - co oczekujesz po stacjonarnej nagrywarce ?
Jakie chcesz lub mozesz przeznaczyc pieniadze na jej zakup; do czego bedziesz ja wykorzystywal; czego spodziewasz sie po niej itd ?
Bez tego trudno jest polecic jakis model.
Żelazny
|
niedziela, 5 grudnia 2004, 21:26 |
|
 |
Adaśko
Nowy
|
W odpowiedzi na poprzedni post:
Więc ...... oczekuję wysokiej jakosci zapisu, niezawodności, najlepiej dual DVD +- RW . z wejsciem I-link, w cenie ok. 2000zł. Wykorzytywać zamierzam ją przy zapisie obrobinego na kompie materiału, Zgrywaniu materiału roboczego bezpośrednio z kamery DV oraz archiwizacji nagrań analogowych VHS, S-VHS....na DVD.
ps.
Moją uwagę zwóciły SONY-GX 700, PHILIPS DVDR-75 (szkoda ze tylko w DVD+)
To chyba tyle... czekam na Wasze opinie - wskazówki.
pozdrawiam......
|
niedziela, 5 grudnia 2004, 22:58 |
|
 |
kix5
Stary wyjadacz
Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55 Posty: 167 Lokalizacja: Łajszczew ;)
|
Witam!
Mogę wyrazić swoje zdanie o wyrobach firmy Philips.Posiadam taka DVDR 890(kiedyś nagroda EISA).Po niecałym roku uzytkowania wymiana lasera na szczęście na gwarancji(koszt bez 1200zł wtedy, przy koszcie nowego modelu 3500zł).Z tego co czytam w necie często podobnie jest z modelami nowszymi, również DVDR-75.Niestety lasery to nie najmocniejsza część tych urządzeń.W przypadku kompatybilności nie ma zadnych problemów , myślę o markowych nośnikach.Proste menu z małymi ikonkami i tak lepsze niz u konkurencji.Nie miałem zadnych problemów z komunikacją z komputerem przez złącze cyfrowe.Dobry dźwięk.Jakość obrazu przy SP jest ok, dla laika niedostrzegalne smużenie obrazu przy szybkim ruchu, oczywiście najlepszy obraz przy HQ 1h nagrania.Myślę że to wszystko co było zwiazane z jakościa nagrania w DVDR 890 jest porównywalne do modelu przez Ciebie wymienionego.Moja nagrywarka ma juz 2 lata i jest coraz mniej uzywana.To tyle .Wybór należy do Ciebie.
|
niedziela, 5 grudnia 2004, 23:45 |
|
 |
Adaśko
Nowy
|
Witam,
Dziękuję Serdecznie za ocenę PHILIPSA !!!
Teraz z ciekawością dowiedziałbym sie coś o SONY ....np.....?
POZDRAWIAM i PROSZĘ o WASZE OPINIE !!!!!!!!!!! 
|
wtorek, 7 grudnia 2004, 00:41 |
|
 |
videomag4
Nowy
Dołączył: piątek, 14 marca 2003, 19:30 Posty: 7 Lokalizacja: Puławy
|
 Sony to jest to !!!!!
witam.
Od 2 lat używam nagrywarki Sony Rdr-Gx7 i nie miałem z nią żadnych problemów,nagrała może z 300 płyt dvd (niestety nagrywa tylko w -R).
Od 2 miesięcy jestem posiadaczem nagrywarki Sony Hx-910 (z twardym dyskiem 250 GB).
Naprawdę super sprzęt,nagrywa i w DVD-R/+R,poza tym obsługuje płyty dwuwarstwowe.
Naprawdę polecam firmę Sony,kolega ma Philipsa,był już 5 razy naprawiany.
Pozdrawiam
|
wtorek, 23 sierpnia 2005, 23:14 |
|
 |
luju
Stały bywalec
|
Od roku uzytkuję panasonica - zero problemów.
Nie wiem jak jest w nagrywarkach innych firm ale panasonic
zapewnia możliwośc bardzo precyzyjnego ustawienia stopnia
kompresji nagrywanego materiały poprzez określenie czasu nagrania
od 1 h do 6 h ze skokiem co 1 min.Kompresja VBR lub CBR do wyboru ,dzwięk DD2.0 lub LPCM do wyboru
Obraz i dżwiek b. dobry.Nie ma problemu z kompatybilnościa nagrań.
(możliwość nagrywania na płytach DVD-RAM)
|
środa, 24 sierpnia 2005, 06:46 |
|
 |
Star
Aktywny bywalec
Dołączył: czwartek, 17 marca 2005, 13:59 Posty: 1693 Lokalizacja: Ruda Śląska
|
Jakiego modelu Panasonica używasz, i ile kosztował ?
|
środa, 24 sierpnia 2005, 08:42 |
|
 |
luju
Stały bywalec
|
Ten model jest już niedostepny w sprzedazy DMRE60.
Dostepny jest jego nastepca DMRE65 oraz modele nagrywajace +/-
nie pamiętam ich oznaczeń.
|
środa, 24 sierpnia 2005, 08:54 |
|
 |
emi44
Nowy
|
Witam,
Posiadam Sony RDR-HX710, taka sama jak 910 o której wspominał videomag4, tylko z dyskiem 160 Gb i również jestem bardzo zadowolony.
_________________ Sony PC-350,
laptop HP zd 7168 17" Pentium® 4 3.06GHz HT, 512MB DDR 400MHz,80GB Enhanced IDE 5400 rpm.
|
wtorek, 20 września 2005, 01:29 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
Regulamin
- Co do wypowiedzi na forum - obowiazuje przestrzeganie zasad net etykiety, kultury osobistej i prawa polskiego.
- Co do ingerencji moderatorów - edycja posta ma być podpisana przez moderatora, przeniesienie części wątka do śmietnika również (zbiorczo), usuwanie postów jest dopuszczalne tylko w razie popełnienia wykroczenia w danym poscie.
- Co do komercyjnych stopek - prawo do nich mają koledzy o minimum trzy letnim stażu na forum i mający co najmniej 200 postów.
|