Teraz jest środa, 15 sierpnia 2018, 02:01




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 
 dvd workshop 2, czy mozna tak zabezpieczyć ?? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 23:27
Posty: 5
Post dvd workshop 2, czy mozna tak zabezpieczyć ??
Witam wszystkich, kombinuje sobie coś takiego, robię menu do DVD w którym są dwa pliki video, plik pierwszy uruchamia się po naciśnięciu jakiegoś tam przycisku START FILMU 1 no i filmik rusza, jest OK (standard), a teraz drugi filmik, na przycisk START FILMU 2 i po jego naciśnięciu wyskakuje komunikat WPROWADZ KOD, po wpisaniu poprawnego kodu filmik rusza, po wprowadzeniu błędnego kodu, wyskakuje komunikat BŁĘDNY KOD, i teraz moje pytanie, czy można coś takiego zrobić i w jakimś programie ????

ps.
chodzi tu o zabezpieczenie na DVD stacjonarne, bo na kompie pewnie można by było to szybko ominąć.


czwartek, 9 grudnia 2004, 23:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Trochę to karkołomne rozumowanie. Program DVD workshop pozwala zabezpieczyć przed przegraniem na DVD-> VHS, ale jak ktoś będzie chciał przegrać DVD->DVD, to i tak skorzysta z komputera, a tutaj, jak na razie, brak technicznych możliwości zabezpieczenia płytki.


niedziela, 12 grudnia 2004, 00:47
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Karpiński
Wydaje mi się że przedkładasz swoja formę nad naszą treść, czyli odzywasz się po to by się odzywać a nie wnosisz nic konstruktowego .


niedziela, 12 grudnia 2004, 01:07
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Karpiński
ilość konstruktywnych postów znikoma, za to postów by być jakimś tam "wyjadaczem" olbrzymia !!


niedziela, 12 grudnia 2004, 01:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 22 września 2004, 10:57
Posty: 513
Lokalizacja: Katowice
Post 
Witam.
Przepraszam ale chciałem skromnie zapytać w jakim celu stosować ten kod.
Jeśli przed zabezpieczeniem to i tak Klientowi należy podać ten kod, który będzie działał na każdej kopii DVD.
Zgadzam się więc z Kolegą Karpińskim.
Pozdrawiam.


niedziela, 12 grudnia 2004, 01:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 23:27
Posty: 5
Post 
po części zgadzam się z wami, ale jeśli klient życzy sobie specjalne dodatki: niecenzuralne do których życzy sobie ograniczony dostęp, np.: przez zastosowanie hasła ?, między innymi dla zabezpieczenia przed dziećmi i innymi osobami postronnymi, to w tym przypadku myślę że coś takiego można wykorzystać.


niedziela, 12 grudnia 2004, 13:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
dziś jeszcze nie dysponujemy programami które skutecznie by nam płytki zabezpiczały. Jeżeli klient chce mieć na płytce 2 filmy w tym jeden zabezpieczony, bo boi się, że ktoś komu pożyczy płytkę może go obejżeć to uświadamiam że jeżeli będzie chciał go obejżeć to i tak to zrobi. Wiele jest programów łamiących kody - tego nie trzeba przypominać. Moja propozycja jest taka. Po co łamać sobie głowę skoro można nagrać dwie płytki. Zasugerować klientowi takli problem że i tak mogą to obejżeć i nagrać jedną płytkę bez kodu a drugą z kodem. teraz sprawa kodu. wiemy że wiele domowych odtważaczy DVD posiada blokadę rodzicielską wiec poco kod na DVD w przypadku nagrania 2 płyt DVD.
Problem i po problemie.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 12 grudnia 2004, 13:40
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 23:27
Posty: 5
Post 
OK, dzięki za potwierdzenie moich przypuszczeń, że nie ma takich możliwości ani workshop ani żaden inny program tego typu.


niedziela, 12 grudnia 2004, 15:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
nie no dać sie da np w adobe encore al tylko gdy zapisujesz publikacje dvd tylko do masowej produkcji. nie jest możliwe przy zasosowaniu komputerowej nagrywarki.

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 12 grudnia 2004, 16:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 23:27
Posty: 5
Post 
Adobe Encore ma jedną poważną wadę - działa tylko na XP, co mi zupełnie nie odpowiada :)


niedziela, 12 grudnia 2004, 16:08
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 28 listopada 2004, 11:51
Posty: 1053
Lokalizacja: WADOWICE
Post 
ha i wymaga procka z obsługą SSE :) na MMX nie odpali

_________________
Z życiem, jak ze sztuką w teatrze: ważne, nie jak długo trwa, ale jak jest zagrana

http://www.tokksa.pl
http://www.tokksa.pl/wild.php
http://www.facebook.com/pages/Tokksa/14 ... 140?v=wall

http://vimeo.com/tokksa
http://vimeo.com/tokksawild/videos


niedziela, 12 grudnia 2004, 16:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Do Gościa - Stępnia - jak masz coś do mnie, to proszę na priva. Ja podałem swój e-mail, w przeciwieństwie do Ciebie.
Nie jestem też pomysłodawcą opisywania klientów poprzez ilość wysyłania przez nich postów. Z tym proszę do administratora.
Gdyby dawali za nią dodatek do emerytury, to może byłbym zainteresowany.
Mariusz

PS Sam nic nie wniosłeś pisząc do mnie na forum dwa razy!!
PS2 Myślałem, że forum jest do swobodnego wypowiadania się.
PS3 Jeśli z moich wypowiedzi wynika, że wkradł się jakiś błąd, to go wyprostuj, Stępniu. Po to jest forum.


poniedziałek, 13 grudnia 2004, 23:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A właśnie, że można taki numer zrobić. A pozwala na to DVD-Lab. Właśnie wczoraj to odkryłem i przypomniałem sobie o tym poscie.

A więc do rzeczy. Używam wersji 1.4 beta 2 (nie wiem jak sprawa wygląda w 1.3).

-Wchodząc do ekranu "connections" klikamy prawym klawiszem myszy i wybieramy z menu podręcznego "insert...".
-Otwiera nam sie okienko do wskazania modułu który chcemy wstawić.
-Plik o który nam chodzi ma chyba w nazwie "number" (ale już nie pamiętam) i jest widoczny w katalogu który nam się domyślnie otwiera po wybraniu "insert...".
-Po wstawieniu do projektu jesteśmy pytani o kod który ma strzec naszych tajemnic :)
-Na koniec pozostaje już tylko nasz moduł umieścić w odpowiednim miejscy na mapie projektu.


Efekt jest taki, że jeżeli np. umieścimy nasz moduł pomiędzy dwoma dowolnymi ekranami menu na naszej płycie to w momencie przejścia zostaniemy poproszeni o hasło.
[/list]


wtorek, 14 grudnia 2004, 12:34
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 4 listopada 2004, 23:27
Posty: 5
Post 
SUPER!!!!!!!!!!!!!

czyli z tego wynika że można zrobić coś takiego o czym myślałem,
WIELKIE DZIĘKI,
myślę że nie tylko ja skorzystam z tego opisu,

jeszcze raz WIELKIE DZIĘKI


środa, 15 grudnia 2004, 01:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety nie ma róży bez kolców :(
Obawiam się, że podana metoda nie zablokuje dostępu do treści poprzez zwykłe przeskakiwanie po ścieżkach (przycisk >>|), no i nadal mozna wypruć sobie pojedynczy plik na komputerze :/

Ale to tylko przypuszczenie. Jak będę miał chwilę to spreparuję sobie z ciekawości obraz takiej płyty i zobaczę jak się będzie zachowywać :)


środa, 15 grudnia 2004, 11:49
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 15 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL