Teraz jest wtorek, 14 sierpnia 2018, 13:02




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Workshop 2.0 a cyrylica 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 lutego 2002, 08:40
Posty: 54
Lokalizacja: dawna Galicja
Post Workshop 2.0 a cyrylica
Mam przygotować menu płyty cyrylicą. Mimo, że UMSP i zwykłe edytory widzą czcionki z cyrylicą, to Workshop nie. Przy próbie wklejenia tekstu z Wordpada pojawiają się same pytajniki. Co robić? Sprawa pilna.

_________________
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste" (Fuler)


czwartek, 16 grudnia 2004, 10:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Musisz Wcisnać kombinacje klawiszy:
Shift+~+a żeby uzyskać ą
i analogicznie inne ltery tak samo.

Pozdrawiam


czwartek, 16 grudnia 2004, 13:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 7 lutego 2002, 08:40
Posty: 54
Lokalizacja: dawna Galicja
Post Cyrylica
Jak wiesz, w cyrylicy są znaki nieobecne w alfabecie łacińskim. Jestem w pracy i nie mogę teraz sprawdzić Twego rozwiązania. Może byłbyś tak uprzejmy zrobić to teraz?

_________________
"Wszystko jest trudne nim stanie się proste" (Fuler)


czwartek, 16 grudnia 2004, 13:18
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 29 lipca 2004, 21:33
Posty: 932
Lokalizacja: Poznań
Post 
Przykro mi ale nie mam teraz dostepu do Workshopa i nie moge sprawdzić. Wiem że gdy standardowa kombinacja nie działała (alt+a) to opisana powyżej kombinacja rozwiazała mi problem.

Pozdrawiam i powodzenia.
maciej


czwartek, 16 grudnia 2004, 14:01
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Zawsze jest jakieś wyjście.
Na przykładzie stron ww aby gość serfujący po niej widział czcionkę jaką zastosowałem, a wątpliwym jest, że posiada on ją w swoim systemie zamieniam tekst na grafikę. Zrób napis w dowolnym edytorze graficznym i wstaw po prostu obrazek z napisem do menu. Warto dodać, że Workshop2 świetnie pracuje z plikami gif, i tu możemy w tym formacie wykluczować tło napisu, aby stawić same czcionki.
Pozdrawiam gorąco


czwartek, 16 grudnia 2004, 19:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL