Teraz jest czwartek, 16 sierpnia 2018, 20:36




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Firewire na MSI DRE8-M 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 12:56
Posty: 2
Post Firewire na MSI DRE8-M
czy w tej http://cdrinfo.pl/software/stronaspw.ph ... 4247172502 nagrywarce, mozna podlaczyc kamere cyfrowa za pomoca firewire? generalnie chodzi o to,czy mozna podlaczyc kamere i bezposrednio z niej zgrywac na plyty? powiem szczerze,ze nie uzywalem nigdy firewire i nie wiem, co potrafi..

sprzedaje bowiem taka wlasnie nagrywarke i klient pyta, czy to mozliwe.. a ja nie uzywalem F-W przy niej...


środa, 22 grudnia 2004, 13:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
To co myślisz - niestety nie. I to nie chodzi o ten model nagrywarki konkretnie.
Są kamery, które mają już wbudowaną nagrywarkę (zespoloną z kamerą).
Zapis odbywa się na płytkę DVD. Nigdy nie robiłem prób taką kamerą, ale czytając opinię innych użytkowników stwierdzam, że to nie jest najlepsze rozwiązania.


środa, 22 grudnia 2004, 14:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
nie wydaje mi sie, moim zdaniem nagrywarka mimo wszystko ze zewnetrzna wymaga do pracy komputera :)

firewire samo w sobie duzo nie potrafi, to tylko dosyc szybki kontroler


środa, 22 grudnia 2004, 14:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 listopada 2004, 12:37
Posty: 213
Lokalizacja: Szczecin
Post 
Klientowi (kupcowi) powiedz, że TAK.
A teraz wytłumaczę dlaczego.
Karta w/w sluży do przechwytywania filmu z kamery na dysk do komputera. Mając film na komputerze można go nagrać na płytkę DVD (innej drogi -raczej- nie ma).
W poprzedniej mojej wypowiedzi nie doczytałem do końca twojego postu
i myślałem, ze chcesz zgrać z kamery wprost na płytkę DVD.
Powodzenia przy sprzedaży!
Mariusz

PS skoro klient ma kontroler, to ma chyba i komputer (zakładam!)


środa, 22 grudnia 2004, 14:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 22 grudnia 2004, 12:56
Posty: 2
Post 
dzieki !
na razie odpisalem tak :

Cytuj:
"sytuacja wyglada tak:
jak mowilem, nie uzywalem F-W wiec ciezko bylo mi sie wypowiedziec.
popytalem osob, ktore maja doswiadczenie w nagrywaniu obrazu z
cyfrowek, przetwarzaniu, itp i na ta chwile odpowiedzi ich wskazuja,
iz BEZPOSREDNIO z kamery NIE MOZNA przegrac na dvd - wynika to z
prostego faktu,iz aby dane zostaly nagrane, musza zostac "zbuforowane"
na dysku i przeslane do nagrywarki.(przepraszam, ze wrecz
"lopatologicznie" pisze:-)). w zwiazku z tym NIE MA mozliwosci
bezposredniego, poprzez podlaczenie kamery do nagrywarki, przesylania
filmow do nagrywarki. Jedyna opcja jaka wchodzi w gre, to przegranie z
kamery na dysk twardy i wypalenie jako krazka.
(cytat doslowny- "Karta w/w sluży do przechwytywania filmu z kamery na
dysk do komputera. Mając film na komputerze można go nagrać na płytkę DVD
(innej drogi -raczej- nie ma). " - osoby zorientowanej w temacie.karta
- FireWire)

mimo,iz ta odpowiedz zapewne nie jest calkiem po Pana mysli,
odpowiadam szczerze i uczciwie. Jesli Pan moze, prosze podac,jaki
model kamery Pan posiada, zapytam dla pewnosci jeszcze..

ps.
wiem, ze sa kamery (np. sony) ktore umozliwiaja nagrywanie plyty w
czasie nagrywania. ale to sa -zintegrowane- od razu z nagrywarka
kamery. czy o taka funkcje Panu chodzilo?"


potem poszukalem jeszcze w sieci i znalazlem jeszcze kilka rzeczy, wiec wyslalem mu:

Cytuj:
znalazlem taka informacje :

"FireWire to rodzaj kabla łączącego kamkorder z komputerem. Przesyła on
informacje z szybkością 400 megabitów na sekundę, co jest niezbędne przy
pracy z cyfrowym wideo. Są dwa typy połączeń FireWire: 6-pinowe i 4-pinowe.
Większość kamkorderów ma łącza 4-pinowe, natomiast większość komputerów ma
łącza 6-pinowe. Pamiętajcie o tym przy zakupie kabla FireWire."
(za http://www.tomshardware.pl/video/20040524/)

wynika z tego poradnika, ze NIE MA mozliwosci, aby podlaczyc nagrywarke
bezposrednio do kamery i wypalac, nie wlaczajac np komputera
wogole, ani tez zeby przy wlaczonym komputerze przesylac "w locie" z
kamery do nagrywarki.. choc.. to ostatnie moze jest mozliwe, jesli
uznamy kamere za "przenosny dysk twardy" (narzedzie magazynowania
danych) z ktorego bedziemy przesylac dane.. i wtedy firewire moze byc
przydatne... ale NIE TESTOWALEM tego wiec nie moge gwarantowac..

Czy o takie rozwiazanie Panu chodzilo?


bo w sumie, to nie za bardzo rozumiem, o co chodzi klientowi, a dzwonil do mnie o 8 rano;-) jak do pracy jechalem busem...;)


środa, 22 grudnia 2004, 16:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: piątek, 30 maja 2003, 09:40
Posty: 556
Post 
mysle ze b rozsadnie to zalatwiles :)


środa, 22 grudnia 2004, 17:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL