Teraz jest sobota, 18 sierpnia 2018, 03:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Ulead Dvd Movie Factory 3 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post Ulead Dvd Movie Factory 3
Przygotowalem sobie projekt w tym programie zawierajacy kilka stron menu, filmy i galerie zdjec (pliki wideo skompresowalem wczesniej w Canopus Pro Coder 2, ustawiajac kompresje od 4000 do 5000 - kilka plikow). Gdy chce wypalic plyte, UDVDMF chyba zaczyna jeszcze raz kompresowac filmy, bo po 45min mam tylko 1% posetpu (pisze "converting video editing title"). Zaznaczylem w menu programu opcje "do not convert compliant mpeg-2 files", ale to nic nie dalo. Co robie nie tak? Czy bitrate filmow musi sie zgadzac z bitrate ustawionym w programie?
Aha, pliki wideo i audio mam osobno, przy czym audio jest nieskompresowane.

PS. Probowalem tez wypalic jeen plik wiceo, efekt ten sam :(


sobota, 1 stycznia 2005, 17:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Plik przygotowany w Canopusie powinien posiadać rozszerzenie *.m2p , czyli podczas kodowania wybierz "program stream" i po kłopocie , powinno odpalić ;)


niedziela, 2 stycznia 2005, 11:29
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05
Posty: 125
Lokalizacja: Wrocław
Post 
Dzieki za odpowiedz, ale mam jeszcze jedno pytanie :)
Czy da sie w tym programie zabezpieczyc jakos plytke przed kopiowaniem?


niedziela, 2 stycznia 2005, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Niestety , darmowy programik typu DVD Shrink "goli" wszystko co popadnie ;( i niestety UDMDMF3 nic w tym temacie nie poradzi


niedziela, 2 stycznia 2005, 20:32
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: wtorek, 31 sierpnia 2004, 22:55
Posty: 167
Lokalizacja: Łajszczew ;)
Post 
Żeby nie otwierac nowego tematu.Materiał skompresowany Procorder Expressem do m2p . Całość wymiar 4.2GB otwiera się i odtwarza w
WM Player w całości bez problemów. W UMF3 po 1.40h materiału występują zakłócenia obrazu(pixelizacja, zatrzymywanie się obrazu).Co ciekawe po podzieleniu materiału na 1.5h i 1/2h czyli w całości jak pierwotnie 2h wszystko jest ok.Wniosek... przy dłuższych partiach materiału UMF 3 sobie nie radzi ??Chyba coś nie jest tak, ponieważ pierwszą część materiału również 2h wypaliłem w tym programie beż żadnych problemów.Program jest orginalny i zaktualizowany.Procoder Expres również orginał.Materiał komresowałem kilkakrotnie z takim samym efektem.
System: Windows 2000 prof 4 Pack


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 01:19
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Sztuką jest sie przyznać do własnych błędów, ale Canopus szybko po wersji Procoder Express wypuścił Procoder 2, gdzie właśnie w nim poprawiono jakość filmu w ciemnych punktach obrazu (nie musują już piksele) jak również usunięto opisywany na wielu forach błąd, gdzie po godzinie lub nieco dalej wykompresowany plik walił się, co jednak nie przeszkadzało w authoringu, gdyż kompilacja do postaci płytki jak gdyby naprawiała ten błąd, uciązliwością jednak było łapanie chapterów w "chorych" punktach, bo wysypywał się program do authoringu. Oryginalny Procoder Express ma takiego babola i to nie twoja wina. To że Windows Media Player odtwarza prawidłowo, to nieprawda poczekaj na to miejsce niech sam dojdzie i zobaczysz, że błąd siedzi w pliku m2p.
Pozdrawiam gorąco


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 12:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Dzięki za odpowiedź, widzę ze miałes podobne problemy.Nie ma na to lekarstwa ??Przeciez program jest cały czas sprzedawany!! Czy sugerujesz, że pirat zrobi to lepiej ??!! :)


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 17:27
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie wiem skąd takie wnioski ???
Procoder Expres ma po prostu taki błąd, a czy jest on sprzedawany nadal, czy też nie to problem Canopusa i kupujących.
Pozdrawiam


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 19:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Ok.


poniedziałek, 3 stycznia 2005, 19:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post Ulead Dvd Movie Factory 3
Montażysta Darek A. napisał(a):
Sztuką jest sie przyznać do własnych błędów, ale Canopus szybko po wersji Procoder Express wypuścił Procoder 2, gdzie właśnie w nim poprawiono jakość filmu w ciemnych punktach obrazu (nie musują już piksele) jak również usunięto opisywany na wielu forach błąd, gdzie po godzinie lub nieco dalej wykompresowany plik walił się, co jednak nie przeszkadzało w authoringu, gdyż kompilacja do postaci płytki jak gdyby naprawiała ten błąd, uciązliwością jednak było łapanie chapterów w "chorych" punktach, bo wysypywał się program do authoringu. Oryginalny Procoder Express ma takiego babola i to nie twoja wina. To że Windows Media Player odtwarza prawidłowo, to nieprawda poczekaj na to miejsce niech sam dojdzie i zobaczysz, że błąd siedzi w pliku m2p.
Pozdrawiam gorąco


Canopus procoder 1.5 ma ten sam feler. Wlaśnie nagralem plytkę SVCD i pojawiają się pixele. Udalo mi się szybko znależć odpowiedż i dzięki Darkowi Montażyście nie muszę odkrywać Ameryki. Dzięki i Pozdrawiam

_________________
Stanisław


czwartek, 17 lutego 2005, 15:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 12 stycznia 2005, 00:51
Posty: 40
Post 
ja wlasnie wczoraj dokonalem kompresji w CCE 2.6 czy bede musial wykonywac ponowna kompresje w Movie Factory 3 ? (zaznaczam opcje "do not....:"


piątek, 25 lutego 2005, 15:00
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 26 marca 2003, 09:51
Posty: 483
Lokalizacja: Kozienice
Post 
Nie jeśli masz plik m2p - obraz i dżwięk w jednym pliku. - Tak wywnioskowałem z forum i tak robię.
Pozdrowienia

_________________
Stanisław


sobota, 5 marca 2005, 12:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 maja 2003, 04:24
Posty: 3412
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Post 
Nie jest konieczne posiadanie pliku akurat m2p jest to jedna z odmian mpeg2 (DVD) która zawiera w sobie dźwię, ale jak gdyby nie wpleciony, ale podwiazany przez co praca przy authoringu nad samym dźwiękiem nie powoduje dekompresji obrazu (bardzo wygodny format). Jeśli materiał importowany do authoringu zgodny bedzie ze standardem DVD, czyli plik mpeg2, m2p, m2v, czy nie wiem jaki jeszcze o odpowiedniej rozdzielczości nagęszczeniu danych w czasie (bitrate), to każdy dobry program do authoringu nie powinien nam go dekompresować. Oczywiście może nas zaskoczyć proces kompresji samego menu płytki i składowych authoringu, ale film powinien podlegać tylko podziałowi do plików *.vob.
Pozdrawiam gorąco


sobota, 5 marca 2005, 13:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL