Autor |
Wiadomość |
Raven
Stary wyjadacz
Dołączył: poniedziałek, 8 lipca 2002, 16:05 Posty: 125 Lokalizacja: Wrocław
|
 Zabezpieczanie DVD
Tak sobie czytam to forum i szukam po necie, i doszedlem do wniosku, ze nie ma skutecznego zabezpieczeania przeciwko kopiowaniu dvd. Jak Wy staracie sie zabezpieczyć przed piraceniem wasze produkty?
|
wtorek, 4 stycznia 2005, 22:00 |
|
 |
Romcio
Aktywny bywalec
|
Wiele lat temu kilka koncernów wymyśliło zabezpieczenie płyt DVD-video.
I co ? Zabezpieczenie zostało złamane.
Czy wymyśliły ostatnio coś nowego ? Chyba nie.
Wobec tego chyba prosta jest odpowiedź na twoje pytanie 
_________________ Zapomniał wół , jak cielęciem był !
|
sobota, 8 stycznia 2005, 20:45 |
|
 |
Raven
Stary wyjadacz
|
Czyli liczymy na ludzka uczciwosc? Hehehe 
|
niedziela, 9 stycznia 2005, 00:59 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
ehhhh wlasnie tez sie borykam z takim problemem, pilnie mi jest potrzebny taki programik do zabezpieczania DVD i niestety nie moge nic znalezc
Zamierzam sprzedawac moje filmy na DVD lecz bez zabezpieczenia to bedzie bez sensu bo sprzeda sie pare plytek i filmy juz beda krazyc w sieci......
Poradzcie cos pliss.......
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 12:24 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
Możesz zabezpieczyć materiał na etapie authoringu w Scenarist'cie lub Maestro. Pytanie tylko czy warto, bo dvd decrypter i tak sobie z tym poradzi
Pozdrawiam
Ulv
_________________ "It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
"I won't drink your blood because I like you" - Arcueid Brunestud
|
poniedziałek, 10 stycznia 2005, 16:48 |
|
 |
mati416
Stary wyjadacz
|
Ściągnąłem sobie program Spruce DVDMaestro v2.9 (mówiliście o nim). Jednak nie wiem, gdzie włącza się to zabezpieczenie przed kopiowaniem
_________________ Zapraszam na stronę http://www.kamerman.prv.pl
|
piątek, 14 stycznia 2005, 13:32 |
|
 |
Gość
Aktywny bywalec
|
Włacza sie je w oknie Project Tree. Stajesz na samej gorze (na ikonce dvd, jesli nie zmieniales nic to ma tytuł "Untitled1 Project") i prawy przycisk. Tam masz ustawienia ogolne dla dvd i w zakladce Disc Image (na dole ) mozesz wlaczyc CSS.[/img]
|
piątek, 14 stycznia 2005, 14:56 |
|
 |
michalab
Nowy
|
Bardzo ciekawy temat, zwłaszcza po lekturze postów nt. czy lepiej kupic dobra kamerę, czy legalne oprogramowanie.
|
piątek, 14 stycznia 2005, 15:23 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
Pytają, wiem więc odpowiadam. Sam używam Cinelerri do montażu a dvdauthora lub ifoedita (dziala pod wine) do authoringu i jest mi z tym dobrze
Pozdrawiam
Ulv
_________________ "It has secret program of ultimate destruction. All SONYs do." - Largo
|
piątek, 14 stycznia 2005, 15:39 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
Ulv: Może założyłbyś nowy temat i opisał wrażenia z pracy z Cinerellą bo wiele osób jest bardzo zainteresowana montażem pod linuchem ...
Pozdrówka !
|
poniedziałek, 17 stycznia 2005, 12:58 |
|
 |
Ulv
Aktywny bywalec
|
To może nawet zmajstruje mały tutorialik. O takie luźne wrażenia i sugestie na temat instalacji, montażu. Parę screenshotów bym umieścił. Oczywiście jeżeli są zainteresowani
Pozdrawiam
Ulv
|
poniedziałek, 17 stycznia 2005, 14:54 |
|
 |
plesken
Bywalec
|
Ulv napisał(a): To może nawet zmajstruje mały tutorialik. O takie luźne wrażenia i sugestie na temat instalacji, montażu. Parę screenshotów bym umieścił. Oczywiście jeżeli są zainteresowani  Pozdrawiam Ulv
Zamieszczaj, zamieszczaj. Ja używam avid'a (powiedzmy że jestem na etapie początkującego, ale coś tam sklece). Co do Cinelerri to "zainsztalowałem" na linuchu, ale nie miałem czasu i ochoty się zagłębiać zbytnio, także taki tutorial się przyda
Plesken
|
piątek, 21 stycznia 2005, 11:30 |
|
 |
jeesoo
Aktywny bywalec
Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17 Posty: 941 Lokalizacja: Gorlice / Londyn
|
Ulv : Ja oczywiście jestem chętny jak najbardziej ! Chapię wszystko ;>
|
sobota, 22 stycznia 2005, 11:00 |
|
 |
Raven
Stary wyjadacz
|
Czy jest jakis program, ktory zebezpieczy plyte przed kopiowaniem, ale z obrazu plyty? Chodzi mi to to, ze mam obraz plyty i chce z niego nagrac plyte z zabezpieczeniem jej przeciw kopiowaniu?
|
piątek, 28 stycznia 2005, 15:44 |
|
 |
|